Erling Haaland teki Valio­liigan kaikkien aikojen maali­ennätyksen

Sensaatiohyökkääjällä on vielä viisi peliä aikaa parantaa ennätystä.

Erling Haaland rikkoi Valioliigan kaikkien aikojen maaliennätyksen, kun Manchester City voitti West Hamin 3–0.

| Päivitetty

Norjalainen Erling Haaland rikkoi nyt myös Alan Shearerin ja Andy Colen maalintekoennätykset Englannin Valioliigassa, vaikka näiden ennätykset syntyivät pidemmällä liigakaudella kuin nykyään pelataan.

Manchester Cityn Haaland teki keskiviikkoiltana kauden 35. maalinsa West Hamia vastaan.

Shearer ja Cole ovat parhaimmillaan tehneet kumpikin yhden kauden aikana parhaimmillaan 34 maalia. Noina kausina joukkueet pelasivat 42 peliä, kun nykyään kausi on 38 pelin pituinen.

Haaland teki ennätyksen, kun Manchester city on pelannut vasta 33 peliä, eli hänellä on vielä viisi peliä aikaa parantaa ennätystään. Haaland on itse pelannut tällä kaudella vain 31 peliä Valioliigassa.

Haalandin ennätysmaali syntyi pelin 70. minuutilla, kun hän viimeisteli Jack Grealishin syötön maaliin.

”On erikoinen ilta ja erikoinen hetki. Olen todella onnellinen ja ylpeä. En tiedä, mitä muuta sanoa”, Haaland sanoi pelin jälkeen Sky Sportsin mukaan.

”Tiesin tietenkin ennätyksestä, mutta yritimme luoda mahdollisuuksia tehdä maaleja eikä se ollut helppoa, sillä he halusivat puolustaa. Kamppailimme ensimmäisen puoliajan, mutta lopulta maalit tulivat.”

Manchester City voitti West Hamin 3–0. Joukkueen pelaajat tekivät Haalandille kunniakujan pelin jälkeen.

Oikaisu 4.5.2023 kello 8.30: Valioliigassa pelataan nykyään 38 peliä, ei 39. Manchester City on pelannut tällä kaudella nyt 33 peliä, ei 34.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat