Carolina vakuuttavaan voittoon – Jesperi Kotkaniemen hana aukesi

Carolina Hurricanes aloitti toisen kierroksen selvällä voitolla. Jesperi Kotkaniemi teki pudotuspelien ensimmäisen maalinsa.

Jesperi Kotkaniemi tuuletti maaliaan.

Carolina Hurricanes jyräsi vakuuttavaan voittoon New Jersey Devilsistä. Hurricanes otti ensimmäisen kiinnityksen paikkaan konferenssifinaaleissa lukemin 5–1.

Etenkin avauserä oli täyttä Carolinan dominanssia. Vieraat saivat yhden laukauksen kohti Frederik Andersenin maalia, ja sekin oli keskialueelta lähtenyt pomppukiekko.

Carolina teki ensimmäisessä erässä enemmän maaleja kuin New Jersey sai laukauksia. Avausosuman laukoi Brett Pesce Jordan Staalin aloitusvoiton jälkeen. Seth Jarvis polki maalintekoon viisi minuuttia myöhemmin.

Jesperi Kotkaniemi iski maalin kulmalta 3–0:aan toisen erän alussa. Maali oli väkevästi pelanneen Kotkaniemen ensimmäinen pudotuspeleissä.

Porilainen pelasi 17.55, joka oli eniten Canesin hyökkääjistä. Kotkaniemi oli vaikeuksissa aloitusympyrässä, sillä hän kaivoi 14 aloituksestaan omille vain kaksi.

Nathan Bastian pääsi kaventamaan New Jerseyn ottelun toisella laukauksella, kun Shayne Gostisbehere pelasi itsensä ulos puolustussinisellä eikä Jesse Puljujärvi paikannut oikealta noussutta puolustajaa Jalen Chatfieldiä. Bastian teki näyttävän läpiajomaalin.

Devils sai kavennuksen jälkeen otetta pelistä, mutta tulosta ei syntynyt. Kun paholaisten kapteeni Nico Hischier hölmöili jäähyn laukomalla kiekon katsomoon, Carolinalla oli ylivoimalla oivat paikat karata uudelleen kolmen maalin johtoon. Sebastian Aho ja Jarvis kilauttelivat tolppia.

Aho pääsi pisteille, kun hän syötti päätöserässä Brady Skjein 4–1-maalin. Jesper Fast viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat