Yksi kuoli Napolin juhliessa kauan odotettua mestaruutta

Napoli voitti jalkapallon Italian mestaruuden 33 vuoden tauon jälkeen.

Napolin kannattajat juhlivat kauan odottamaansa mestaruutta.

| Päivitetty

Jalkapallon miesten Italian Serie A:n mestaruus varmistui torstai-iltana, kun Napoli pelasi 1–1-tasapelin Udinesen vieraana. Luciano Spallettin luotsaama Napoli tarvitsi mestaruuden varmistamiseen vain yhden pisteen.

Napolin sankariksi mestaruuden ratkaisseessa ottelussa nousi nigerialainen hyökkääjä Victor Osimhen, joka teki Napolin tasoitusmaalin ottelun 52. minuutilla. Udinesen johtomaalin viimeisteli 13. minuutilla Sandi Lovric.

Serie A:ta on pelaamatta vielä viisi kierrosta.

Mestaruus on Napolin historian kolmas ja ensimmäinen sitten kevään 1990. Kahden aiemman mestaruuden aikana 1987 ja 1990 joukkueen suuri tähti oli argentiinalainen Diego Maradona. Napolin kotistadion on nimetty Maradonan mukaan.

Ottelun päätösvihellyksen jälkeen alkoi juhlinta kentällä ja sen ulkopuolella. Napolin poliisi oli kieltänyt ilotulitteiden käytön, mutta kannattajat eivät kiellosta välittäneet. Ilotulitteet valaisivat Napolin kaupunkia pitkään.

Italialaisen Ansan mukaan yksi ihminen ammuttiin ja kolme muuta sai ampumavammoja mestaruusjuhlinnassa. Kolme sai vammoja ilotulitteista.

Kentälle ryntäsi mestaruuden varmistuttua Napolin kannattajia juhlimaan pelaajien kanssa. Udinesen fanit eivät kuitenkaan olleet juhlatuulella, vaan kentällä muodostui tappeluita. Kotifaneilla oli uutistoimisto Ansan mukaan aseina pamppuja ja vöitä.

Mellakkapoliisi keskeytti kahinat, joissa kuusi kannattajaa sai tv-kanava Rain mukaan lieviä vammoja.

Napolin kotistadion oli täynnä kannattajia, jotka seurasivat joukkueen vierasottelua ja yhtyivät riemuun mestaruuden varmistuttua.

Juttua muokattu 5.5. kello 8.14: Poistettu jutun lopusta Twitter-upotus. Upotuksessa näkynyt video ei ollut Napolin mestaruusjuhlinnasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat