NBA-tähdet Dončić ja Jokić järkyttyivät koulu­ampumisesta ja haluavat auttaa

Serbiassa tapahtui useita uhreja vaatinut ampuminen kahtena peräkkäisenä päivänä.

Luka Dončić haluaa auttaa kouluampumistragedian keskelle joutuneita perheitä.

NBA-koripallon slovenialainen supertähti Luka Dončić on luvannut rahoittaa joukkoampumisessa kuolleen kahdeksan lapsen ja yhden vartijan hautajaiset, kertoo ESPN. Ampuminen tapahtui Serbian pääkaupungissa Belgradissa keskiviikkona.

Dallas Mavericksia edustavan Dončićin perhe on kotoisin Belgradin lähistöltä.

”Olen syvästi järkyttynyt kouluampumisesta ja siitä, että niin monen viattoman lapsen elämä on päättynyt”, Dončić kommentoi.

Hautajaisten kustannusten maksamisen lisäksi Dončić haluaa auttaa tragedian keskelle joutuneita perheitä pitempään. Koulun oppilaat ja opettajat tarvitsevat kriisiapua, ja Dončić on luvannut auttaa.

Apuaan on tarjonnut myös Denver Nuggetsia edustava serbipelaaja Nikola Jokić, jonka joukkue on vielä mukana pudotuspeleissä.

”Meidän pitää varmistaa, että kaikki apua tarvitsevat myös saavat sitä”, Jokić muistutti.

Hänen mukaansa kouluampumiset ovat hyvin harvinaisia Serbiassa. Jokić kommentoi tilannetta ennen tuoreita uutisia torstailta.

Yllättävät väkivallanteot saivat maassa jatkoa jo torstai-iltana. Kahdeksan ihmisen raportoitiin kuolleen ja useiden loukkaantuneen ampumisessa, joka tapahtui noin 60 kilometriä Belgradista etelään lähellä Mladenovacin kylää. Ampuja tulitti uhrejaan liikkuvasta autosta.

Serbialainen Jokić on valittu kahdesti NBA:n parhaaksi pelaajaksi. Dončić on pelannut neljästi NBA:n tähdistöottelussa.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat