Coloradon venäläis­tähden katoamisesta uutta tietoa – tällainen oli seuran lääkärin hätäpuhelu

Valeri Nitšuškinista ei ole kuulunut julkisuudessa sen jälkeen, kun hän poistui henkilökohtaisista syistä Colorado Avalanchen vahvuudesta.

Valeri Nitšuškin ehti pelata kaksi pudotuspeliottelua tällä kaudella.

Vancouver

Colorado Avalanchen Valeri Nitšuškin poistui joukkueen vahvuudesta lauantaina 22. huhtikuuta, jolloin Colorado kohtasi Seattle Krakenin vierasjäällä pudotuspelisarjan kolmannessa ottelussa.

Nitšuškinin lähtöpäivän tapahtumista on tihkunut uusia tiedonmurusia.

Seattle Times -lehti sai torstaina tietopyynnön kautta käsiinsä hätäpuhelun. Se soitettiin Avalanchen Four Seasons -hotellilta, kun joukkueen jäsenet etsivät Nitšuškinia ja löysivät tämän huoneesta 28-vuotiaan, sekavan naisen.

Puhelun soitti poliisin kirjausten mukaan Coloradon joukkueen lääkäri.

”Epäilemme, että hänellä on alkoholimyrkytys tai että hänen juomaansa on mahdollisesti sekoitettu jotain, soittaja sanoi hätäpuhelussa.”

Soittajalta kysyttiin, onko nainen hereillä.

"Hän on hereillä tällä hetkellä mutta sammumassa.”

Hätäpuhelu soitettiin kello 15.20 paikallista aikaa, kun Avalanchen pelaajat valmistautuivat lähtemään Seattle Krakenin kotiareenaan Climate Pledge Arenaan.

Hätäpuhelussa soittaja kertoi hätäkeskukseen, että naisen voi löytää hotellin etuovelta.

Puhelussa tai Seattlen pelastusviranomaisten kirjauksissa ei mainita, miksi tai miten nainen siirrettiin pois huoneesta hotellin aulaan, Seattle Times kirjoittaa.

Soittaja sanoi puhelussa, että häntä hätänumeroon pyysi soittamaan ”tuntematon kolmas osapuoli”.

Ukrainassa syntynyt mutta Venäjällä asunut 28-vuotias nainen vietiin sairaalaan, sillä hänen katsottiin olleen liian huonossa kunnossa voidakseen pitää huolta itsestään.

Nainen löi välikohtauksen aikana Avalanchen lääkäriä, joka ei halunnut nostaa syytteitä. Tapaus ei johtanut poliisitutkintaan.

Poliisiraportin mukaan nainen oli kertonut, että hänen ”ei olisi koskaan pitänyt tulla Yhdysvaltoihin” ja että ”paha ihminen vei passini”. Hänellä ei ole vakituista osoitetta Yhdysvalloissa.

Lehtiraporttien mukaan Nitšuškin poistui hotellilta Avalanchen turvallisuushenkilökunnan kanssa ja lähti Seattlesta samana päivänä. Colorado voitti illan ottelun 6–4.

Seattle vei ottelusarjan lopulta voitoin 4–3.

Viime kesänä Stanley Cupin mestarijoukkueessa 15 (9+6) pistettä 20 pudotuspeliottelussa tehtaillut Nitšuškin allekirjoitti mestaruuden jälkeen kahdeksanvuotisen jatkosopimuksen, joka on arvoltaan 49 miljoonaa dollaria.

Härkämäinen venäläislaituri teki kuluneen kauden runkosarjassa 47 pistettä (17+30) 53 ottelussa. Nilkkavaivasta kauden aikana kärsinyt Nitšuškin ehti pudotuspeleissä tehdä yhden maalin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat