Jokerit veti jo ensimmäiset jäätreenit – ”Meillä on hyvä meininki”

Jokerien Mestis-joukkueen ensimmäiset jääharjoitukset sujuivat innokkaissa merkeissä. Paikalla harjoituksia seuraamassa oli myös yksi seuran omistajista, Ossi Väänänen.

Jokerien sekalainen pelaajaryhmä aloitti jääharjoitukset Myllypuron hallissa Helsingissä tiistaina.

Uusi sivu Helsingin Jokerien historiassa kääntyi, kun joukkueen valmistautuminen tulevaan Mestis-kauteen alkoi Myllypuron jäähallissa tiistaina aamupäivällä sekalaisella pelaajaryhmällä.

Pelaajat väänsivät syöttö- ja kamppailuharjoitusta ilman maaleja samalla, kun maalivahdit lämmittelivät toisella puolella kenttää apuvalmentajien laukomilla helpoilla kopeilla.

Heti ei olisi uskonut, että nyt on vasta toukokuu ja kauden alkuun on vielä monta kuukautta. Intensiteetti harjoituksissa näytti hyvältä.

Paikalla ensimmäisiä harjoituksia seuraamassa oli myös yksi joukkueen omistajista, entinen jokeripuolustaja Ossi Väänänen.

Hän piti näkemästään.

”Meillä on hyvä meininki”, hän sanoi leveä hymy kasvoillaan.

Väänänen vitsaili muiden läsnä olleiden taustahenkilöiden kanssa kaukalon laidalla ja oli silmin nähden hyvällä tuulella.

”Pirteä startti, kiva nähdä”, hän sanoi, mutta piti kommentoinnin muuten vähäisenä.

Jokerien omistajiin kuuluva Ossi Väänänen seurasi ensimmäisiä harjoituksia.

Toistaiseksi Jokerien harjoitusten tarkoituksena on lähinnä pitää pelaajien kuntoa yllä.

Harjoitusryhmässä on sopimuspelaajia, yksittäisiä try-out-pelaajia sekä viime kauden alle 20-vuotiaiden joukkueen pelaajia.

Täysi ryhmä, jossa kaikki sopimuspelaajat ovat mukana aloittaa harjoittelunsa toukokuun puolivälin jälkeen.

Joukkueen tilanteen kommentointi Jokerien suunnalta on ollut niukkaa. Joukkueen jäsenet omistajista valmentajiin odottavat tiettyä kesäistä päivämäärää kuin kuuta nousevaa.

Tiedotustilaisuus, jossa Väänäsen mukaan ”saadaan lihaa luiden ympärille”, järjestetään kesäkuun alussa. Tarkka aika tilaisuudelle vahvistuu myöhemmin.

Tilaisuudessa on määrä julkistaa ainakin joukkueen valmennusryhmä sekä iso osa sopimuspelaajista.

Mikko Saarni kertoi aiemmin, että joukkueen runko on tarkoitus muodostaa seuran omista junioreista, joita täsmähankinnoilla. Tuhlailemaan Jokerit ei aio lähteä.

Tämänhetkisen suunnitelman mukaan Jokerit pelaa kotiotteluistaan 15 Keravan jäähallissa ja yhdeksän Helsingin Nordenskiöldinkadun jäähallissa. Myös mahdolliset pudotuspelit pelataan ”Nordiksella”.

Sanomien tietojen mukaan Jokerien ensi kauden ykkösvahti on 21-vuotias jokerikasvatti Severi Auvinen, joka edusti päättyneellä kiekkokaudella Imatran Ketterää.

Lisäksi Jokereihin ovat tiettävästi liittymässä puolustaja Saku Forsblom ja hyökkääjät Leevi Lemberg, Alexander Forslund ja Väinö Sirkiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat