KuPS kaatoi juhla­pelissään HJK:n – ”Siihen tuli pallo nenän eteen”

HJK koki kauden ensimmäisen tappionsa.

| Päivitetty

Päävalmentaja Jani Honkavaara on saanut Kuopion Palloseuran lentoon sen jälkeen, kun hän saapui Kuopioon. KuPS on nyt pelannut miesten jalkapalloliigassa kolme liigaottelua Honkavaaran komennossa voittaen ne kaikki. Hänet palkattiin KuPSin päävalmentajaksi kaksi viikkoa sitten, kun seura vapautti Pasi Tuutin tehtävästä.

KuPS aiheutti satavuotisjuhlaottelussaan pelikauden ensimmäisen tappion Helsingin Jalkapalloklubille, joka jatkaa edelleen liigajohdossa. KuPSin 2–1-voittomaalin puski heittäytyen Saku Savolainen. Hän avasi komealla tavalla maalitilinsä tällä kaudella Seth Saarisen hienosta keskityksestä.

”Siihen tuli pallo nenän eteen. Mukava fiilis oli pelata. Oli juhlapäivä ja voitto tuli”, Savolainen myhäili.

Hyytävän kylmästä säästä huolimatta savolaiset olivat lähteneet sankoin joukoin juhlaotteluun, sillä KuPSin voittoa seurasi 5 423 katsojaa. Yleisö piti tunnelman korkealla läpi ottelun.

”Suomalainen futis kaipaa tällaisia juhlapäiviä”, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela sanoi.

Keltamustasta peliasustaan tunnettu KuPS kunnioitti historiaansa pelaamalla juhlaottelussaan paidassa, jonka värit olivat poikkeuksellisesti musta ja vihreä muistuttamassa seuran ensimmäisestä peliasusta. Peliasua täydensivät valkoiset housut ja mustat sukat.

Juttua täydennetty kauttaaltaan 5.5.2023 kello 21.44.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat