Ystävä kertoo: Siiri Rantanen kohtasi suuren surun juuri ennen kuolemaansa

Siiri Rantanen oli pidetty ja positiivisuudestaan tunnettu urheilijasuuruus. Hänen viimeisiä hetkiään synkisti kuitenkin suuri suru, sanoo manageri ja ystävä Antero Verto.

Siiri Rantanen ja Antero Verto.

HIIHTÄJÄLEGENDA Siiri Rantanen kuoli perjantaina Lahdessa 98-vuotiaana. Asian vahvisti STT:lle Siiri Rantasen poika Martti Rantanen.

Lahtelainen Antero Verto, 83, sanoo toimineensa Rantasen managerina ja asioiden hoitajana noin kymmenen viime vuotta. Ilta-Sanomat tavoitti managerin puhelimitse perjantai-iltana.

”Tämä on iso menetys. Hän oli ihan aidosti valtavan pidetty ihminen”, Verto sanoo.

Verto puhui Rantasen kanssa kasvotusten viimeisen kerran noin kuukausi sitten.

”Hän oli hoivakodissa. Siinä oli muitakin, ja se oli silloin hauska tapaaminen iltapäivällä. Hän oli hyvin pirteänä ja mukava”, Verto kertoo.

Verto kertoo yrittäneensä päästä katsomaan Rantasta myös kaksi viikkoa sitten, mutta se ei ollut silloin mahdollista.

”Oikeastaan vain hänen Martti-poikansa pääsi hänen luokseen viimeisinä aikoina.”

Antero Verto ja Siiri Rantanen kuvattuna Lahdessa vuonna 2017.

Ilta-Sanomat uutisoi tammikuussa 2021 Rantasen jalan amputaatiosta. Hänen jalkaansa liittyvät ongelmat olivat alkaneet vuoden 2020 loppupuolella.

Verto sanoo, että jalan amputoiminen oli Rantaselle todella kova kolaus.

”Se oli todella raskas isku. Hänhän lenkkeili ihan viimeiseen päivään ennen sitä (amputaatiota), heitteli sellaisia 4–5 kilometrin matkoja. Sitten kun se jalka amputoitiin, niin se tilanne muuttui täysin...oli alamaissa pitkän aikaa”, Verto sanoo.

Verton mukaan Rantasta oli kohdannut suuri suru myös juuri ennen kuolemaa.

”Hänen nuorempi poikansa kuoli. Tästä on noin puolitoista viikkoa, kun hänen poikansa nukkui pois. Hän oli 72-vuotias”, Verto sanoo.

Verton mukaan Rantasen poika kuoli sairauden murtamana.

”Se oli kova paikka – totta kai. Tavallaan Siirikin luovutti sitten oman kuntonsa siinä samalla sitten”, Verto totesi.

Suru on kaikella tapaa suuri, mutta Verto haluaa, että hiihtolegenda muistetaan ennen kaikkea positiivisuudesta ja iloisuudesta.

”Hän oli hieno persoona. Hän otti ihmiset mukaan. Jos esimerkiksi joku halusi kuvaan Siirin kanssa, niin hän pyysi muitakin mukaan. Hänelle oli tärkeää, että mahdollisimman moni oli mukana ja sai iloa.”

”Tässä on nyt tätä surua tietysti. Mutta Siiristä pitää puhua positiivisesti, koska hänestä itsestään ei ole kuin positiivista kerrottavaa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat