Lionel Messin pitää valita: raha vai rakkaus

Messi voi vaikuttaa siihen, miten hänet muistetaan, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Jan Vilén.

Lionel Messin tulevaisuus puhuttaa.

Kaikki on kiinni yhdestä valinnasta.

Supertähti Lionel Messi on monien mielestä kaikkien aikojen paras jalkapalloilija, mutta silti hänellä on mahdollisuus tahrata maineensa uransa viimeisinä vuosina.

Messi on valittu seitsemän kertaa maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi, ja viimeisin timantti kruunuun tuli joulukuussa, kun hän johdatti Argentiinan maailmanmestariksi.

Nyt Messiltä ei enää puutu mitään. Hän voi kuitenkin menettää jotain.

Kyse on viime viikkoina paljon puhuttaneesta asiasta, Messin seuraavasta askeleesta.

Sopimus Paris Saint-Germainin kanssa päättyy tähän kauteen, ja Messi on lähdössä ranskalaisjätistä. Suunta on toistaiseksi auki. Vaihtoehtoja löytyy niin jalkapalloromantikkojen kuin ahneuden alttarille kumartavien mieleen.

Viime päivinä on alkanut näyttää siltä, että Saudi-Arabia vetoaa Messiin entistä vahvemmin. Messi aiheutti melkoisen kohun lähdettyään perheensä kanssa Saudi-Arabiaan ilman PSG:n lupaa.

Seura ilmoitti hyllyttävänsä Messin kahdeksi viikoksi, ja Messi pyysi anteeksi matkaansa.

Messin mukaan hän ei voinut perua vierailua, joka liittyi hänen sopimukseensa maan turistiviraston kanssa. Saudi-Arabian pr-kasvona toimiminen on tahra Messin kilpeen, mutta vielä pysyvämpi voi olla tulossa.

Messi kävi Saudi-Arabiassa perheensä kanssa ilman PSG:n lupaa.

Messiä on tietojen mukaan kosiskeltu Saudi-Arabiaan, jossa ei pikkurahasta ole puute. Messille olisi brittimedian mukaan luvassa ennätyksellinen, jopa yli 350 miljoonan euron vuosipalkka.

Myös Yhdysvaltojen MLS:ää on väläytelty vaihtoehtona, ja se olisi tietynlainen välimallin ratkaisu. Kauniimpikin loppu tarinalla on olemassa.

Paluu Barcelonaan.

Messi pelasi ennen kahta PSG-kautta koko uransa Barcelonassa. Hän aloitti seuran akatemiassa ja nousi maailman parhaaksi seuran ikonisessa blaugrana-paidassa. Hän on aina puhunut Barçasta elämänsä rakkautena ja Barcelonasta kotinaan.

Vaikka kesällä 36 vuotta täyttävä Messi ei ole enää nuoruutensa pelaaja, löytyisi hänelle varmasti käyttöä entisen pelikaverinsa Xavin – nykyisen päävalmentajan – kuvioissa.

Ongelma on kuitenkin raha.

Barcelonalla on talousvaikeuksia jo nyt. Messin jättipalkka on tekemätön paikka. Supertähden pitäisikin suostua kovaan palkanalennukseen, josta hän puhui jo lähtiessään seurasta kaksi vuotta sitten.

Silloin palkkaa ei voinut pudottaa Espanjan liigan sääntöjen mukaan yli 50 prosentilla, mutta PSG-kausien jälkeen rajoituksia ei enää ole.

Messi voi tehdä valinnan: raha vai rakkaus. Saudi-Arabiassa on tarjolla ensimmäinen, Barcelonassa toinen.

Lue lisää: Lionel Messi pyytää anteeksi Saudi-Arabian-matkaansa

Lue lisää: Lionel Messistä liikkuu villejä huhuja: Saudi-Arabiassa palkka rikkoisi kaikki ennätykset

Lue lisää: Sisäpiiritoimittaja: Lionel Messi jättää PSG:n – ”Siitä ei ole enää epäilystäkään”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat