Maineikkaan voimistelusuvun Kaia Tanskanen juhli SM-kultaa

Yhdysvalloissa asuva Tanskanen kuuluu Suomen naisvoimistelun suurimpiin lupauksiin.

Kaia Tanskanen voimisteli SM-kultaa.

Tanskanen on tunnettu nimi Suomen voimisteluhistoriassa, sillä Jani Tanskanen voitti rekin MM-kultaa vuonna 1997 ja hänen veljensä Juha useita Suomen mestaruuksia.

Juha Tanskanen muutti jo 25 vuotta sitten Yhdysvaltoihin, ja nyt hänen 17-vuotias tyttärensä Kaia Tanskanen kuuluu Suomen naisvoimistelun suurimpiin lupauksiin.

Kaia osallistuu tänä viikonloppuna Tampereella SM-kisoihin. Lauantaina hän voitti ensimmäisen kerran telinevoimistelun neliottelun mestaruuden pistein 49,500. Jyväskylän Voimistelijoita edustava Tanskanen sai viime vuonna hopeaa Sani Mäkelän vietyä mestaruuden.

Maanantaina perhe palaa kotiin Detroitin lähelle, missä Juha Tanskanen toimii Michiganin yliopistossa miesten apuvalmentajana.

”Kaia tuli Suomeen jo helmikuussa harjoittelemaan ja valmistautumaan näihin kisoihin. Syksyllä hän palaa viimeistelemään kuntoaan ennen syksyn MM-kisoja Belgian Antwerpenissa. Kisat ovat tärkein Pariisin olympiakisojen valintakilpailu”, Juha Tanskanen sanoo.

Kaia Tanskanen olisi päässyt jo ensi syksynä aloittamaan opiskelun Missourin yliopistossa Columbian kaupungissa, mutta nelivuotiset opinnot ja voimistelu yliopiston joukkueessa alkavat Pariisin takia vasta syksyllä 2024.

”Stipenditarjouksia tuli muutamasta yliopistosta, ja valitsin niistä Missourin. Siellä on pätevä valmentaja Shannon Welker, ja kun kävin Columbiassa, vakuutuin kaikesta muustakin tärkeästä”, hän sanoi lauantaina.

Kaia Tanskanen kuului Suomen joukkueeseen huhtikuussa EM-kisoissa Turkin Antalyassa. Hän oli neliottelun joukkuekilpailuissa Suomen nelikon paras pistein 50,633 ja pääsi yhdessä Maisa Kuusikon kanssa neliottelun loppukilpailuun. Niissä hän putosi puomilta ja oli 23:s Kuusikon oltua 15:s.

Maajoukkueen valmentaja Pauliina Savola pitää permantoa Tanskasen parhaana telineenä.

”Hän on permannolla omimmillaan, hyvä liike ja iloinen ilme näkyvät siinä parhaimmin. Kaia on tyyppinä ihana, hän tuo joukkueeseen amerikkalaisille tyypillistä pirteyttä”, Savola kehui.

Tampereen SM-kisoissa Espoon Telinetaitureiden Oskar Kirmes vei miesten kuusiottelun Suomen mestaruuden pistein 78,150. Voimisteluseura Helsinkiä edustava Elias Koski jäi toiseksi pistein 77,500.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat