Miamissa aika-ajo­draamaa – Leclercin ulos­ajo jätti Verstappenin yhdeksänneksi, Bottas kymmenes

Paalupaikan otti Red Bullin Sergio Perez ennen Aston Martinin Fernando Alonsoa.

Valtteri Bottas lähtee kisaan kymmenennestä lähtöruudusta, mikä on hänelle kauden paras lähtöpaikka

| Päivitetty

Formula ykkösten Miamin gp:n aika-ajojen ratkaiseva kolmas osio päättyi dramaattisesti, kun Ferrarin Charles Leclerc ajoi ulos. Leclercille ei käynyt kuinkaan, mutta ulosajo keskeytti ja samalla päätti aika-ajot punaisen lipun noustessa. Jäljellä oli vielä puolisentoista minuuttia ajoaikaa.

Punaisen lipun myötä MM-pistekärki, Red Bullin Max Verstappen jäi yhdeksänneksi. Hän ei ehtinyt kirjata aikaa kolmannessa sessiossa. Samoin kävi Alfa Romeon Valtteri Bottakselle, ja hän lähtee kisaan kymmenennestä lähtöruudusta. Se on joka tapauksessa Bottakselle kauden paras lähtöpaikka.

Bottas säväytti lauantaina, sillä hän oli 3. harjoituksissa seitsemäs. Sama sija kirjattiin myös aika-ajojen kahdella ensimmäisellä osiolla.

”Lopussa huonoa säkää, ei saanut kierrosta kun oli vain yksi setti renkaita (jäljellä). Mutta muuten positiivinen viikonloppu tähän mennessä, hyvä päästä kolmososioon, taisi olla ensimmäinen kerta tänä vuonna. Vielä kun ymmärtäisi, mistä se johtuu, kun ei ole mitään uutta autossa. Mutta auto sopii hyvin tänne, saatiin hyvin se säädettyä ja sitä kautta luotua itselle sellainen hyvä luottamus autoon. Ja tulos oli sen mukainen”, Bottas sanoi V Sport -kanavan haastattelussa.

”Nyt ollaan hyvissä asetelmissa ottaa pisteitä sunnuntaina.”

Bottas oli jo viime vuonna Miamissa hyvässä vireessä. Hän ajoi viime kauden parhaan aika-ajonsa sijoituttuaan viidenneksi, ja kisassa vuosi sitten Alfan suomalaispilotti oli seitsemäs.

Paalupaikan otti Red Bullin Sergio Perez ennen Aston Martinin Fernando Alonsoa. Ferrarin Carlos Sainz oli kolmas ja Haasin Kevin Magnussen yllättävästi neljäs. Harvinaisesti kuusi ensimmäistä paikkaa meni kuudelle eri tallille, kun Alpinen Pierre Gasly oli viides ja Mercedeksen George Russell kuudes.

Sunnuntain kisassa väännetään myös MM-kärkipaikasta, sillä Perez on vain kuuden pisteen päässä kärkimies Verstappenista.

”Oma virheeni, yritin maksimilla (ensimmäisellä yrityksellä ratkaisuosiossa) ja jouduin keskeyttämään tuon yrityksen. Sen jälkeen luotat onneesi, ettei tulisi punaista lippua. Sellainen voi kuitenkin tulla katuradalla, joten olen vähän pettynyt itseeni”, Verstappen pyöritteli aika-ajojen vaisua sijoitustaan Sky Sportsille BBC:n mukaan.

Päivän pettyneimpiin lukeutui myös Mercedeksen Lewis Hamilton, joka jäi 13. lähtöruutuun.

Kauden viides F1:n gp-kisa alkaa sunnuntaina kello 22.30 Suomen aikaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat