Patrik Laine ulkona, tässä on Leijonien joukkue MM-kisoissa – ”Vaikeimmat valinnat”

Suomi lähtee MM-kotikisoihin nimekkäällä ryhmällä.

Patrik Laine ei ole mukana Leijonien MM-joukkueessa.

| Päivitetty

Päävalmentaja Jukka Jalonen on nimennyt Suomen joukkueen jääkiekon miesten MM-kisoihin.

NHL-pelaajia Leijonien MM-joukkueessa on viisi: hyökkääjät Mikko Rantanen, Kaapo Kakko, Joel Armia, Kasperi Kapanen ja puolustaja Olli Määttä.

Patrik Laine ei ole mukana joukkueessa. Laine oli jo tulossa MM-kisoihin, mutta hän vetäytyi joukkueesta ennen Tšekin MM-turnausta.

”Valitettavasti aiemmin julkistetuista nimistä Patrik Laine ei edelleenkään ole täydessä pelikunnossa eikä siksi voi osallistua MM-kisoihin”, Leijonien GM Jere Lehtinen kommentoi tiedotteessa.

”Olemme olleet yhteyksissä Paten kanssa viikon aikana ja vaikka hänelle tämä on tietysti iso pettymys, lähetti hän joukkueelle kovasti tsemppiä peleihin.”

Lopullisesta MM-joukkueesta putosivat Laineen lisäksi Juuso Riikola, Valtteri Kemiläinen, Petteri Lindbohm, Markus Granlund, Toni Rajala ja Mikael Ruohomaa.

”Vaikeimmat valinnat oman päävalmentajuuteni aikana. Meillä on erittäin kilpailukykyinen joukkue ja monta taitavaa, maajoukkueestakin tuttua pelaajaa jäi tällä kertaa kokoonpanon ulkopuolelle”, päävalmentaja Jukka Jalonen totesi lopullisen nimilistan selvittyä.

”On kuitenkin hienoa nähdä, kuinka moni pelaaja on valmis laittamaan itsensä likoon maajoukkueen puolesta, terävimmästä kärjestä alkaen. Halu edustaa Suomea on kova, iso kiitos siitä.”

Leijonien kenraaliharjoitus Tšekin EHT-turnauksessa sujui alavireisesti. Suomi peittosi torstaina Tšekin jatkoajalla 3–2 mutta hävisi niin Sveitsille (1–2) kuin Ruotsille (3–4 ja.).

Sunnuntaina julkistettu ryhmä kokoontuu Tampereelle tiistaina.

”Toki seuraamme sivusilmällä vielä NHL:n pudotuspelikierroksen etenemistä, mutta fokus on pelaajissa, jotka on nyt valittu mukaan”, Lehtinen totesi.

Suomi aloittaa MM-urakkansa perjantaina 12. toukokuuta ottelulla Yhdysvaltoja vastaan.

A-lohkon muut joukkueet ovat Ruotsi, Saksa, Tanska, Itävalta, Ranska ja Unkari. Suomi pelaa kaikki alkulohkon ottelunsa sekä mahdolliset pudotuspelit Tampereen Nokia-areenassa.

MM-turnauksen B-lohko ja osa puolivälieristä pelataan Latvian Riiassa.

Leijonien joukkue MM-kisoissa

Maalivahdit

HELJANKO Christian

LARMI Emil

OLKINUORA Jussi

Puolustajat

FRIMAN Niklas

KOIVISTO Miika

LEHTONEN Mikko

MATINPALO Nikolas

MÄÄTTÄ Olli

OHTAMAA Atte

POKKA Ville

SEPPÄLÄ Mikael

Hyökkääjät

ANTTILA Marko

ARMIA Joel

BJÖRNINEN Hannes

HARTIKAINEN Teemu

KAKKO Kaapo

KAPANEN Kasperi

LAMMIKKO Juho

MANNINEN Sakari

MERELÄ Waltteri

OKSANEN Ahti

PESONEN Harri

RANTANEN Mikko

SALLINEN Jere

SUOMELA Antti

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat