Finlandia-ajon jättipotti meni Norjaan – paras suomalainen kolmas

Magnus A Djusen ohjastama Stoletheshow oli paras Vermossa ravatussa Finlandia-ajossa.

Magnus A Djuse ja Stoletheshow juhlivat Vermossa.

Sunnuntaina Vermossa ravattu Finlandia-ajo päättyi Magnus A Djusen ohjastaman Stoletheshow'n voittoon.

Suomalaistoiveet nousivat kiihdytyksessä kattoon, kun Santtu Raitalan ohjastama Global Withdrawl otti keulapaikan kyselemättä.

Matias Salon valmentama Global Withdrawl ei joutunut rehkimään matkalla kovasti, ja maalisuoran alussa se oli muista hieman irti. 8-vuotiaan veto ei kestänyt perille saakka, ja kaksi tuli ohi.

Toisen juoksuradan veturiksi kiertänyt, norjalaisen Frode Hamren valmentama Stoletheshow vei 110 000 euron ykköspalkinnon väkevän suorituksen päätteeksi.

”Päätin ajaa eteenpäin ja antaa hevoselle mahdollisuuden, koska se tuntui käteen tosi hyvälle. Voitto irtosi kohtuullisen varmasti”, ohjastaja Magnus A Djuse iloitsi voittajahaastattelussa.

Italialainen Bengurion Jet oli Finlandia-ajossa toinen. Suomen Global Withdrawl sai pronssia.

Kolminkertainen ravikuningas Evartti ravasi sadannen kilpailunsa. Pihtiputaan tähtiorin juhlastartti ei olisi voinut paremmin mennä, kun Santtu Raitalan vakiajokki kiri Erkon Pokaalin 15 000 euron arvoiseen voittoon.

Evartti piti voittotaistossa takanaan tuiki tutun kilpakumppaninsa Parvelan Retun, joka teki lähtölaukan jälkeen mahtiesityksen.

”Tässä on suomalaiselle raviurheilulle kaksi älyttömän hienoa lähettilästä”, Santtu Raitala viittasi voittajahaastattelussa Evarttiin ja Parvelan Retuun.

Kolmevuotiaiden lämminveristen suurkilpailussa Seppele-ajossa yllättäjävaljakko oli etevin. Olli Koivusen ohjastama Karelin Avenger taivalsi toisella juoksuradalla ilman vetoapua ja jyräsi siitä parhaaksi väkivahvan suorituksen päätteeksi.

Karkkilalainen Pasi Pörsti valmentaa 11 000 eurolla palkittua Karelin Avengeria.

Glenn Kosmos Memorialissa oli nelivuotiaiden lämminveristen vuoro näyttää osaamisensa. Pekka Korven Corazon Combo oli pitkään kiinni keulavoitossa, mutta italialaisen Alessandro Gocciadoron valmentama ja ohjastama Denver Gio kiri loppua hurjasti ja vei 11 000 euron ykköspalkinnon vakuuttavalla tavalla.

Voimaliigassa kilpailtiin kolmen kierroksen matkalla. Tapio Perttusen valmentama ja ohjastama Global Beware oli paras murskaerolla muihin.

Klass I -karsinta oli italialaisjuhlaa, kun Alessandro Gocciadoron suojatti Dragons Bar hallitsi parhaaksi. Bronsdivisionen-karsinnassa Santtu Raitalan ajokki Mr Stahl ylsi 12-radaltakin parhaaksi. Silverdivisionen-karsintakoitos oli Jorma Kontion kuskaaman Mandela Zonin heiniä.

Toto75-pelin täysosumalla voitti 825,51 euroa, kuudella oikein sai 9,08 euroa.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat