Seura kommentoi Patrik Laineen poisjääntiä MM-kisoista

Jere Lehtisen mukaan kotikisojen väliin jääminen on Patrik Laineelle iso pettymys.

Patrik Laine ei pääse kotikisoihin.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue ensi viikolla alkaviin MM-kisoihin julkistettiin sunnuntai-iltana. Yksi innolla kisoihin odotettu tähti puuttui listalta. NHL-huippu Patrik Laine ei pääse sittenkään mukaan kotikaupungissaan Tampereella pelattaviin kisoihin.

Laineen NHL-seura Columbus Blue Jackets kommentoi Twitterissä suomalaisen kauden päättymistä.

”Vamman takia kauden 12 viimeisestä ottelusta sivussa ollut Laine ei kokenut olevansa sataprosenttisessa kunnossa, joten päätettiin, ettei hän osallistu tämän vuoden turnaukseen.”

Laine oli sivussa NHL:n runkosarjan lopun ojentajavamman takia. Maalitykin piti olla Leijonien mukana valmistautumisjakson huipentavassa EHT-turnauksessa Tšekin Brnossa, mutta alkuviikolla Leijonat tiedotti Laineen jäävän sivuun.

”Valitettavasti aiemmin julkistetuista nimistä Patrik Laine ei edelleenkään ole täydessä pelikunnossa eikä siksi voi osallistua MM-kisoihin”, Leijonien GM Jere Lehtinen kertoi tiedotteessa.

”Olemme olleet yhteyksissä Paten kanssa viikon aikana ja vaikka hänelle tämä on tietysti iso pettymys, lähetti hän joukkueelle kovasti tsemppiä peleihin”, Lehtinen sanoi.

Suomen joukkueessa on lopulta viisi NHL-vahvistusta ja iso joukko Euroopan huippusarjojen kärkinimiä. Moni kova nimi jäi joukkueen ulkopuolelle.

”Vaikeimmat valinnat oman päävalmentajuuteni aikana. Meillä on erittäin kilpailukykyinen joukkue ja monta taitavaa, maajoukkueestakin tuttua pelaajaa jäi tällä kertaa kokoonpanon ulkopuolelle”, päävalmentaja Jukka Jalonen totesi lopullisesta MM-joukkueesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat