Teemu Pukki paljasti Norwich-uransa parhaan voiton: ”Kukaan ei odottanut meidän saavan yhtään mitään”

Pukki päättää Norwich-uransa maanantaina.

Teemu Pukki on tehnyt Norwichin paidassa 88 maalia 209 ottelussa kaikissa kilpailuissa. Hän on Norwich Cityn kaikkien aikojen maalintekijä­tilastossa neljäntenä.

Maanantai-iltana on luvassa tunnevyöryä, kun Suomen maajoukkuehyökkääjä Teemu Pukin seura Norwich päättää pettymykseksi kääntyneen kautensa jalkapallon Englannin kakkostasolla eli Mestaruussarjassa.

Kotiyleisö Norwichin Carrow Road -stadionilla jättää Blackpool-pelin myötä jäähyväiset Pukille, joka jättää seuran viiden menestyksekkään vuoden jälkeen.

Pukki, 33, tuli Norwichiin tanskalaisseura Bröndbystä kesällä 2018. Heti ensimmäisellä kaudellaan hän takoi 29 liigamaalia Norwichin noustessa pääsarja Valioliigaan.

Putoamisen jälkeen Pukki paukutti 26 maalia kaudella 2020–21 Norwichin harpatessa takaisin Valioliigaan, josta tuli jälleen lähtö alas viime kaudella.

Kolmatta nousua ei Pukki enää päässyt kokemaan, sillä yhtenä suosikeista tähän Mestaruussarjan kauteen lähtenyt Norwich hukkasi talven mittaan otettaan ja noususaumat karkasivat. Komea ura ”Kanarialintujen” riveissä jättää Pukin tilastoihin ennen maanantain päätöspeliä lukemat 209 ottelua ja 88 maalia.

”Ensireaktioni (viisi vuotta sitten) oli ’Mestaruussarja, ei se ole minulle’. Ajattelin, että Mestaruussarja oli vain pitkiä palloja ja taistelua, ja se ei ole minun tyylistäni jalkapalloa”, Pukki muisteli tuloaan Norwichiin seuran julkaisemassa videohaastattelussa, josta paikallislehti Norwich Evening News julkisti otteita.

”Mutta lopulta jäin seuraan, ja se oli varmaankin yksi parhaimmista päätöksistä urallani. Minulla on ollut uskomattomat viisi vuotta, ja olen todella iloinen, että päätin tuolloin tulla tänne.”

Pukki ehti kokea monia muistorikkaita hetkiä Norwichissa, ja ”parhaaksi voitoksi” hän nimeää 3–2-kotivoiton Manchester Citystä syyskuussa 2019 Valioliigassa.

Pukki syötti ottelussa maalin ja teki itse 3–1-osuman, tuolloinkin hurjan nimekkäällä ryhmällä pelannutta Englannin mahtiseuraa vastaan.

”Kukaan ei odottanut meidän saavan siitä pelistä yhtään mitään, ja sitten voitimme heidät ja pelasimme hyvin. Laskisin tuon parhaaksi voitoksi ikinä urallani Norwichissa”, Pukki sanoi.

Pukkia haastatellut Norwichin ex-huippuhyökkääjä Iwan Roberts kuvailee, kuinka ”maanläheisellä herrasmiehellä” Pukilla ”on aina erityinen asema ei pelkästään Norwichissa, vaan myös (kreivikunta) Norfolkissa”.

Roberts ylistää Pukkia kirjainyhdistelmällä GOAT (Kaikkien aikojen paras).

”Sinä olet GOAT, ystäväni. Sinä olet GOAT”, Roberts hehkuttaa.

”Kiitokset. Nämä ovat olleet elämäni parhaat viisi vuotta. Tämä on paras paikka elää Britanniassa, ja olen saanut olla osa tätä joukkuetta ja saanut ystäviä.”

”Ja fanit: kun näkee 70–80-vuotiaita naisia, joilla on ollut seuran kausikortti 50 vuoden ajan, ei voi sanoin kuvatakaan, kuinka paljon tämä seura merkitsee ihmisille (Norwichissa). Tämä kausi ei ollut paras mahdollinen, mutta muistot pysyvät ikuisesti. Olen niin iloinen, että tein tuon päätöksen (silloin viisi vuotta sitten)”, Pukki päättää.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat