Patrik Laineen ystävä pois­jäännistä: ”Hän on aikuinen mies ja tietää, mikä on parasta”

NHL-tähti Jakub Voráček olisi toivonut, että suomalaiset pääsevät nauttimaan Patrik Laineen taidoista Tampereella.

Jakub Voracek kävi Columbuksen kanssa Tampereella viime marraskuussa.

Brno

Sunnuntaina illalla suomalaisille kiekkofaneille tiputettiin ikävä uutinen, kun Patrik Laineen kerrottiin jäävän sivuun MM-kisoista.

”Valitettavasti aiemmin julkistetuista nimistä Patrik Laine ei edelleenkään ole täydessä pelikunnossa eikä siksi voi osallistua MM-kisoihin”, Leijonien GM Jere Lehtinen kertoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Patrik Laineen entinen joukkuekaveri, Columbus Blue Jacketsia tähdittänyt tšekkiläinen Jakub Voráček kuuli ikävät uutiset Laineesta Brnon jäähallissa illalla ja pettyi valtavasti. Hän oli juuri lopettanut viikonlopun työurakan Tšekin tv:n asiantuntijana EHT-otteluissa.

”Olen todella surullinen hänen puolestaan. Hän pelaisi varmasti jos vain olisi kunnossa, koska kisat ovat hänen kotikaupungissaan Tampereella”, Voráček sanoi IS:lle.

”Mutta hän on aikuinen mies ja tietää, mikä on parasta hänelle.”

Laineen piti liittyä Leijoniin jo Tšekin EHT-turnaukseen mutta jäi alkuviikolla pois ryhmästä.

”Onhan tämä varmasti iso pettymys suomalaisille”, Voráček sanoi.

Voráček muistuttaa, että Laine on kärsinyt tällä kaudella loukkaantumista. NHL:n runkosarjan lopun hän oli sivussa ojentajavamman takia.

Voráček arvelee, että Laineen poissaolo liittyy loukkaantumisiin, vaikka tarkkaa syytä ei ole kerrottu julkisuuteen.

”Hänellä on varmasti hyvät syyt. Hän halunnee tervehtyä ja valmistautua huolella ensi kauteen”, Voracek sanoo.

Voráček ja Laine tulivat hyvin toimeen Columbuksessa. Tällä kaudella Voráček pystyi kuitenkin pelaamaan ainoastaan 11 ottelussa. Voráčekin sopimus kaupattiin Arizonaan, koska hänen uransa on todennäköisesti ohi aivovammojen seurauksena.

Taitavana syöttelijänä tunnettu Voráček on harmissaan siitä, ettei suomalainen kiekkoyleisö pääse nyt nauttimaan Laineen erityistaidoista kotijäällä.

”Häntä on niin hauska seurata kaukalossa. Jään ulkopuolella hän on todella hauska. Toivon hänelle vain ja ainoastaan hyvää, koska sen hän ansaitsee”, Voráček sanoi.

Columbus Blue Jackets kommentoi Twitterissä Laineen kauden päättymistä. Columbuksenkaan tiedotteessa tarkkaa syytä Laineen poisjäännille ei kerrota.

”Vamman takia kauden 12 viimeisestä ottelusta sivussa ollut Laine ei kokenut olevansa sataprosenttisessa kunnossa, joten päätettiin, ettei hän osallistu tämän vuoden turnaukseen”, Columbuksen twiitissä kerrottiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat