Tšekin valmentaja Jalonen nimesi MM-ryhmänsä

Tšekin kisajoukkueessa on mukana viisi NHL-pelaajaa.

Kari Jalonen ottelussa Sveitsiä vastaan 7. toukokuuta.

Tšekin miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Kari Jalonen julkisti sunnuntai-iltana joukkueen, jolla viimekeväinen MM-pronssimitalisti lähtee jahtaamaan menestystä tämän kevään MM-jääkiekkoon. Tšekki pelaa perjantaina alkavassa MM-turnauksessa alkulohko B:ssä Latvian Riiassa.

Tšekin joukkueessa on viisi miestä NHL-liigasta, ja NHL:n pudotuspelien edetessä lisää voi vielä mahdollisesti tulla. Sunnuntaina julkistetussa 25 pelaajan listassa tämän kauden NHL-pelaajia ovat maalivahti Karel Vejmelka (Arizona), puolustaja Jakub Zboril (Boston) ja hyökkääjät Martin Kaut (San Jose), Dominik Kubalik (Detroit) ja Filip Chytil (New York Rangers). Sekä Kubalik että Chytil kirjasivat tällä kaudella NHL-runkosarjassa 45 tehopistettä.

Jalosen ryhmässä on 12 Tšekin liigan pelaajaa, viisi Sveitsissä tällä kaudella kiekkoillutta, kuusi Pohjois-Amerikan kaukaloita kolunnutta (NHL-miesten lisäksi yksi AHL:ssä pelannut) sekä yksi pelaaja niin Ruotsin kuin Suomen liigasta (Ilveksestä tuttu maalivahti Marek Langhamer).

Tšekki palasi vuosi sitten MM-mitaleille 10 vuoden tauon jälkeen kukistettuaan MM-pronssipelissä Yhdysvallat. Tämän vuoden kisat Tšekki avaa perjantaina hegemoniapelillä Slovakiaa vastaan. Muut joukkueet B-lohkossa ovat Latvia, Kazakstan, Slovenia, Norja, Sveitsi ja Kanada.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat