”Sydämeni on 45-prosenttisesti kuollut”, sanoo sairaus­kohtauksen saanut Marc Overmars

Takavuosien Ajax-tähti on jatkanut työssään, vaikka keskittyminen vaatii belgialaislehti Het Laatste Nieuwsille annetun haastattelun mukaan energiaa.

Marc Overmars (oikealla) seurasi Royal Antwerpenin peliä aitiosta huhtikuussa.

Hollantilainen entinen jalkapalloilija Marc Overmars on kertonut belgialaisen Het Laatste Nieuws -lehden haastattelussa elämästään viime vuoden lopulla saamansa sydänkohtauksensa jälkeen.

Ruotsalaislehti Aftonbladetin siteeraamassa haastattelussa Overmars sanoo sydänkohtauksen jättäneen rajut jäljet. Hän kertoo menettäneensä sydämensä toimintakyvystä 45 prosenttia.

”Minun pitää vetää henkeä, jos puhun paljon. Keskittyminen vaatii energiaa. Sydämeni on 45-prosenttisesti kuollut”, Overmars kertoi.

Overmars aloitti viime vuoden keväällä Royal Antwerpenissä teknisenä johtajana.

Aiemmin samana vuonna hän sai Ajaxista potkut urheilutoimenjohtajan paikalta sopimattoman käytöksen takia. Lehtitietojen mukaan hän oli lähettänyt naisille sopimattomia viestejä ja myös kuvan sukupuolielimestään.

Overmars on jatkanut tehtävässään sydänkohtauksen jälkeen, vaikka tehtävät ovat käyneet raskaammiksi. Hän sanoo, että ei kaipaa sääliä ja kuolee mieluummin työnsä ääreen kuin toimettomana.

”Olen onnellinen mies. Minun pitää jakaa energiani hyvin. Jos on tärkeitä asioita tai kokouksia, keskityn niihin ja toivun seuraavana päivänä”, Overmars sanoo.

50-vuotias Overmars pelasi urallaan muun muassa Barcelonassa, Ajaxissa ja Arsenalissa. Suomalaisittain hän tuli tutuksi kuuluessaan Jari Litmasen tavoin Ajaxin huippumiehistöihin 90-luvun puolivälin tienoilla. Overmars oli mukana esimerkiksi keväällä 1995, kun Ajax voitti Mestarien liigan.

Hollannin maajoukkueessa Overmars pelasi 86 ottelua ja teki 17 maalia. Hän lopetti Barcelonassa vietettyjen neljän vuoden jälkeen vuonna 2004, mutta palasi kentille vielä kauden 2008–09 ajaksi.

Ajaxin urheilutoimenjohtajana Overmars aloitti 2012 ja ehti olla pestissä ennen potkujaan muutamaa kuukautta vaille vuosikymmenen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat