Miro Heiskanen sai kiekon kasvoihinsa ja jätti pelin kesken – siitä alkoi Dallasin alamäki

Miro Heiskasen loukkaantuminen oli raskas takaisku Dallasille. Puolustaja olisi halunnut palata peliin.

Jordan Eberle pääsi tekemään 1–0, kun Miro Heiskanen loukkaantui.

Seattle

Dallas Starsin ylivertainen kärkipuolustaja, minuuttitolkulla enemmän per ottelu kuin muut joukkueen jäsenet pelaava Miro Heiskanen (keskiarvo pudotuspeleissä yli 29 min/peli) koki kovia Seattlessa.

Tulokashyökkääjä Tye Kartyen laukaus kimposi voimalla Heiskasen päähän. 23-vuotias suomalaispakki putosi tuskissaan jään pintaan – ja samalla Jordan Eberle pääsi viimeistelemään Seattlen avausmaalin.

Tovin jäässä maannut Heiskanen selvisi lopulta pukukoppiin.

Hänen poissaolonsa aiheutti suuren loven Dallasin puolustukseen ja tuntui myös lamaannuttavan vieraita. Starsin verkko alkoi tämän jälkeen heilua kovaa tahtia: Kraken mätti viisi maalia ottelun toisessa erässä. Jake Oettinger ei ollut parhaassa vedossaan ja torjui vain kolme laukausta kahdeksasta.

Osumista neljä syntyi reilussa kuudessa minuutissa.

Seattlen viidennestä maalista vastasi lähietäisyydeltä Eeli Tolvanen. Oettinger sai erätauolla tehdä tilaa Scott Wedgewoodille, joka luisteli tolppien väliin.

Jani Hakanpää tälläsi Dallasin toisen maalin painavalla lämärillään siniviivasta. Maali oli järkälemäisen, paikoin pahoissa vaikeuksissa kevään pudotuspeleissä olleen Hakanpään uran ensimmäinen NHL:n pudotuspeliosuma. Maalin tuoma lohtu jäi vähäiseksi, sillä Dallas sillä kavensi 2–6:een.

Hallitsevan mestarin Coloradon jatkosta pudottanut Seattle siirtyi murskavoitollaan ottelusarjassa 2–1-johtoon.

Colorado oli Seattlea vastaan pitkälti Mikko Rantasen ja Nathan MacKinnonin varassa.

”Nyt vastassa on enemmän neljän ketjun laajempi joukkue, vaikka toki esimerkiksi ”Hinellä” (Roope Hintz) ja Mirolla on ollut tosi hieno kevät ja kausi”, Tolvanen sanoi IS:lle.

Heiskanen ja Tolvanen pelasivat nuorina poikina joukkuekavereina Bluesin junioreissa.

”Onhan tämä aika hauskaa. Jos joku olisi silloin sanonut, että pelaamme vastakkain NHL:n pudotuspeleissä, olisimme varmaan molemmat olleet aika tyytyväisiä.”

Harva odotti ennen kautta, että Seattle pelaisi näin pitkälle kevääseen – ja voi pelata vaikka vielä kuinka pitkään.

”Kun liityin joukkueeseen, lähdimme vierasreissuun ja voitimme kahdeksan putkeen, ajattelin, että tässähän voi tapahtua hyviä asioita”, Tolvanen hymähti.

Krakenilla on tiivis neljän kentän joukkue, johon ei edes tehty siirtorajalla muita hankintoja kuin syvyyspakki Jaycob Megnan hankinta San Josesta.

Dallasin pääkäskijällä Peter DeBoerilla ei ottelun jälkeen ollut päivitystä Heiskasen tilanteeseen. Ottelun tilanteella oli vaikutusta siihen, ettei Heiskanen palannut askiin, mutta hänen pelikuntonsa keskiviikon vastaisena yönä pelattavaan otteluun on silti arvoitus. Lupauksia herättävää on, että Heiskanen olisi itse halunnut palata peliin.

fakta

Tulokset

New Jersey–Carolina 8–4 (3–0, 2–2, 3–2)

C: Sebastian Aho 1+0.

Carolina johtaa voitoin 2–1.

Florida–Toronto ja. 3–2 (0–1, 2–1, 0–0, 1–0)

F: Anton Lundell 0+1

Florida johtaa voitoin 3–0.

Seattle–Dallas 7–2 (0–0, 5–1, 2–1)

S: Eeli Tolvanen 1+1.

D: Jani Hakanpää 1+0.

Seattle johtaa voitoin 2–1.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat