Teemu Pukki kantoi kapteenin nauhaa päätösottelussaan Norwichissä

Norwichin kausi päättyi tappioon Englannin Mestaruussarjassa.

Teemu Pukin jalkapalloura Norwichissä on ohi.

Englantilaisseurassaan Norwichissa suureen suosioon viiden kautensa aikana noussut suomalaishyökkääjä Teemu Pukki pelasi viimeisen ottelunsa seurassa, kun Norwich kohtasi kotonaan Blackpoolin jalkapallon Englannin Mestaruussarjan päätöskierroksella.

Pukki oli joukkueen kapteenina Norwichin päättäessä kautensa 0–1-tappioon.

Mestaruussarjasta Englannin jalkapallon kolmostasolle eli Ykkösliigaan putoava Blackpool meni johtoon 15. minuutilla Morgan Rogersin maalilla.

Norwich painosti, mutta maalia ei kotijoukkue saanut aikaan, ja niin ”Kanarialintujen” vaisu kausi päättyi vielä yhteen pettymykseen.

Pukillakin oli maalipaikkoja, mutta osuma jäi saamatta. Pukki asteli 82. minuutilla vaihtoon, ja niin oli 210 ottelun ja 88 maalin Norwich-ura ohi.

Ottelun palkintoraati valitsi Pukin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Pukki poistui vaihtoon selvästi liikuttuneena saamastaan fanien huomiosta.

Kesällä 2018 tanskalaisseura Bröndbystä Norwichiin tullut Pukki teki päättyneellä kaudella kymmenen maalia 40 liigaottelussa. Seura kertoi huhtikuussa, että Pukki lähtee seurasta tämän kauden päättyessä.

Kauden 2019–2020 alussa Pukki valittiin Englannin Valioliigan elokuun kuukauden pelaajaksi. Pukki valittiin Suomen urheilugaalassa Vuoden urheilijaksi 2019.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat