Norwichin fanien reaktio sai Teemu Pukin herkistymään jäähyväisissään: ”Se oli ihmeellistä”

Teemu Pukki koki tunteellisia hetkiä viimeisessä ottelussaan Norwich Cityn pelaajana.

Norwichin valmentaja David Wagner halasi viimeisen ottelunsa Norwichissa pelannutta Teemu Pukkia.

Jalkapalloilija Teemu Pukki jätti maanantaina tunteikkaat hyvästit Norwich Citylle, jonka paidassa hän pelasi ikimuistoiset viisi vuotta.

Seuraikonin asemaan Norwichissa noussut Pukki sai seurakavereiltaan ja joukkueen kannattajilta useita upeita huomion­osoituksia viimeisen ottelunsa yhteydessä. Suomalainen oli ottelussa Norwichin kapteeni, ja ennen ottelun alkua katsomossa komeili lakana, jossa luki suomeksi ”Kiitos Teemu”.

”Noiden jäähyväisten saaminen faneilta ja joukkuekavereilta oli mahtavaa”, Pukki myhäili ottelun jälkeen Norwichin Twitter-tilillä julkaistulla videolla.

Paikalla erityislaatuisesta tunnelmasta nauttimassa olivat myös Pukin vaimo Kirsikka Pukki ja pariskunnan lapset.

”Se tuntui hyvältä. Olen viettänyt täällä viisi mahtavaa vuotta, ja perheeni on tietenkin ollut osa sitä tarinaa. Oli paras tunne, että hekin pääsivät kokemaan tuon”, Pukki kuvaili.

Viimeinen ottelu päättyi tuloksellisesti pettymykseen, kun Mestaruussarjasta tippuva Blackpool vei voiton lukemin 0–1 ja Pukki itse jäi useista paikoista huolimatta ilman maalia.

”Sääli, että pelissä kävi noin. Halusin niin kovasti tehdä maalin, mutta sitä ei ollut tarkoitettu tapahtuvaksi. Yritin laukoa suurin pirtein aina, kun sain pallon, mutta nyt ei mennyt sisään”, Pukki sanoi.

33-vuotias suomalainen vaihdettiin pois kentältä 81. minuutilla. Koko Norwichin joukkue kerääntyi keskiympyrään hyvästelemään maalitykkiä. Katsomossa fanit hoilasivat vielä kerran suomalaisen kunniaksi läpi vuosien Carrow Roadilla kaikunutta ”Teemu Pukki babya”.

Hetken muistelu sai Pukin herkistymään vielä haastattelupisteelläkin.

”Se oli vaikeinta, kentän jättäminen viimeisen kerran. Kyllä siinä muutamia kyyneleitä valui. Itkin jonkun verran, mutta tiesin, että se tapahtuisi. Se oli ihmeellistä, muistan tuon ikuisesti”, Pukki sanoi ääni väristen.

Pukki teki ”Kanarialintujen” riveissä 210 ottelussa 88 maalia ja oli mukana nostamassa joukkuetta Valioliigaan kahteen otteeseen. Tällä kertaa Norwich sijoittui Mestaruus­sarjassa sijalle 13.

Suomalaishyökkääjän ensi kauden suunnitelmat ovat vielä auki.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat