NBA-tähti Nikola Jokić kärhämöi ottelussa vastustajan omistajan kanssa – isot sakot

Nikola Jokić tönäisi Phoenix Sunsin tuoretta omistajaa Mat Ishbiaa.

Denver Nuggetsin Nikola Jokić tönäisi Phoenix Sunsin omistajaa Mat Ishbiaa (kolmas vasemmalta) sunnuntain ottelussa.

| Päivitetty

Asuntolainabisneksellä rikastunut yhdysvaltalaismiljardööri Mat Ishbia ei ole tyytynyt olemaan vain taustalla sen jälkeen, kun hän osti enemmistö­osuuden NBA-seura Phoenix Sunsista ja WNBA-seura Phoenix Mercurysta. Hankinnat tehtiin helmikuussa jättimäisellä yhteensä neljän miljardin dollarin summalla.

Ishbian kauppojen jälkeen Suns hankki heti jättimäisessä vaihtokaupassa supertähti Kevin Durantin. Samalla seurasta tuli välittömästi yksi suurimmista mestarisuosikeista.

Kaikkein näkyvimmin Ishbia, 43, nousi kuitenkin esille sunnuntaina NBA:n pudotuspelien toisella kierroksella, kun Suns ja Denver Nuggets kohtasivat neljännessä ottelussa.

Kulmassa tapahtuneen tilanteen jälkeen pallo päätyi Ishbialle, joka istui kentän viereisillä paikoilla. Nuggetsin supertähti Nikola Jokić tuli hakemaan palloa aloittaakseen joukkueensa vastahyökkäyksen nopeasti.

Suns-omistaja kuitenkin piti pallosta kiinni väkisin. Jokić onnistui vain repäisemään pallon kauemmas katsomoon. Ärsyyntynyt serbialainen tuuppasi kyynärvarrellaan Ishbiaa, joka kaatui teatraalisesti taaksepäin tuolilleen.

Jokić sai tilanteesta teknisen virheen, ja häntä uhkasi pelikielto. Lopulta tilanteesta langetettiin 25 000 dollarin sakkorangaistus muttei pelikieltoa.

Paras seitsemästä -ottelusarja on neljän ottelun jälkeen tasan 2–2.

Jokić perusteli toimintaansa pelin jälkeen.

”Fani kävi ensin minuun käsiksi. Luulin että liigan oli tarkoitus suojella meitä. Ehkä olen väärässä”, Jokić sanoi ESPN:n mukaan.

”Tiedän kyllä, kuka hän on, mutta hän on fani. Eikö olekin?”

Myös Ishbia puolusti ottelun jälkeen Twitterissä vastustajan suurinta tähteä.

”Loistava voitto Sunsille toistaiseksi mahtavassa ottelusarjassa”, hän aloitti.

”Sen pitäisi olla ja se onkin ainoa tarina. Kenenkään pelikieltoon asettaminen tai sakottaminen eilisillan tapahtumien vuoksi ei olisi oikein. Kunnioitan Jokićia suuresti enkä halua nähdä mitään sellaista”, Ishbia twiittasi.

Ishbialla itsellään on NBA-seuran omistajaksi myös harvinaisen vankka koripallotausta. Hän pelasi itse stipendittömänä pelaajana Michiganin osavaltionyliopiston (Michigan State) maineikkaassa joukkueessa.

Ishbia pelasi kolmen yliopistokauden aikana yhteensä 48 ottelussa 2,4 minuutin ja 0,6 pisteen keskiarvoilla. Hän oli mukana voittamassa NCAA:n yliopistomestaruutta keväällä 2000.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat