Ruotsin hiihto­maa­joukkueen kaaos on päättymässä, liitto suostui palkkio­korotuksiin

Ruotsi julkistaa tulevan kauden hiihtomaajoukkueensa torstaina.

Frida Karlsson (vas.) on palaamassa Ruotsin hiihtomaajoukkueeseen, jonka tähtiin lukeutuu myös Ebba Andersson.

Ruotsin maastohiihtomaajoukkueen tila oli viime talvena sekava, kun tähtihiihtäjä toisensa jälkeen oli jättäytynyt maajoukkueen toiminnasta pois.

Hiihtäjiä ovat hiertäneet muun muassa liian pienet palkkiot ja liialliset kaupalliset vaatimukset. Maajoukkueen jättäneistä tähdistä Frida Karlsson ja Maja Dahlqvist halusivat myös panostaa maajoukkueleirien sijaan omatoimiseen harjoitteluun.

Nyt turbulenssi vaikuttaa hellittäneen. Ruotsalaislehti Expressenin mukaan valtaosa ruotsalaisista maailmancupin hiihtäjistä on allekirjoittanut jo nyt maa­joukkue­sopimuksen liiton kanssa. Karlsson, Dahlqvist ja Linn Svahn ovat lehden mukaan kaikki lähellä paluuta.

Ruotsi julkistaa tulevan kauden hiihtomaajoukkueensa torstaina.

Ruotsin hiihtoliitto suostui korottamaan hiihtäjille maksettavaa palkkiota, vahvistaa hiihtäjiä neuvotteluissa edustanut Marcus Grate.

Expressenin mukaan palkkio oli viime kaudella 200 000 kruunua (noin 17 900 euroa), tällä kaudella 225 000 kruunua (noin 20 000 euroa). Graten mukaan valtaosa hiihtäjistä on allekirjoittanut sopimuksen.

”Eihän summaan koskaan voi olla täysin tyytyväinen. Toisaalta meille maksetaan Norjan jälkeen luultavasti kaikkein eniten”, Grate totesi.

”Tämä on parempi kuin ei mitään”, sanoi aiemmin sopimusta avoimesti kritisoinut Calle Halfvarsson.

Halfvarssonin mielestä maajoukkueen pitäisi maksaa hiihtäjille kunnollista vuosipalkkaa.

”Mutta minulla ei ole paljoa aikaa jäljellä maajoukkueessa, joten allekirjoitin.”

Expressenin mukaan menestysbonukset pysyvät ennallaan. Harjoitusleireihin kerrotaan tulevan huomattavasti aiempaa enemmän Karlssonin ja Dahlqvistin toivomaa liikkumavaraa.

Viime kaudella maajoukkueen ongelmat eivät vaikuttaneet näkyvän merkittävästi ruotsalaisten menestyksessä. Planican MM-kisoista Ruotsin maastohiihtäjät ottivat 12 mitalia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat