Ebba Årsjö, 21, julkaisi vammastaan totuuden kertoneen kuvan – ”Pelkäsin, ettei kukaan rakastaisi minua ulko­näköni takia”

Kaksinkertainen paralympiavoittaja Ebba Årsjö sairastaa harvinaista Klippel-Trenaunayn oireyhtymää. Viime vuonna hän julkaisi kuvan, joka kertoi, mistä sairaudessa on kyse.

Ebba Årsjö ylättyi iloisesti ihmisten reaktioista sen jälkeen, kun hän oli julkaissut kuvan, joka näyttää hänen sairauden koetteleman jalkansa.

| Päivitetty

Paraurheilija Ebba Årsjö, 21, julkaisi vuosi sitten bikinikuvan, joka muutti hänen elämänsä.

Kaksinkertainen paralympiavoittaja sairastaa harvinaista Klippel-Trenaunayn oireyhtymää, jonka sivuoireena hänelle kehittyi oikeaan jalkaan kipua aiheuttava lihasvamma.

Klippel-Trenaunayn oireyhtymä on verisuonten kehityshäiriö. Siihen liittyy tyypillisesti hiussuoniluomi, laskimolaajentumia sekä tukielimistön paikallista liikakasvua usein juuri alaraajoissa.

Alppihiihdossa kisaava Årsjö sai paljon epäilyksiä osakseen, sillä vamma ei näy ulospäin, kun pitkät vaatteet peittävät jalan. Ihmiset esimerkiksi kyseenalaistivat, miksi Årsjö kisaa paraurheilussa. Häntä jopa syytettiin valehtelijaksi.

Vastalauseena epäilijöille Årsjö julkaisi itsestään bikinikuvan, jossa hänen jalkansa näkyy paljaana.

Nyt Årsjö kertoi Expressenille, miten kuvan julkaiseminen muutti hänen elämäänsä.

Ihmisten reaktio kuvaan oli Årsjön mukaan täysin päinvastainen kuin hän oli pelännyt.

Hän oli uskonut menettävänsä seuraajia, mutta saikin heitä lähes 20 000 lisää vuoden aikana. Media kiinnostui hänestä entistä enemmän ja haastattelupyyntöjä sateli urheilijalle.

Årsjöllä oli myös toinen pelko, joka osoittautui vääräksi.

"Pelkäsin, ettei kukaan rakastaisi minua ulkonäköni takia”, hän sanoi Expressenille.

Årsjö on alkanut hiljattain seurustella itseään kaksi vuotta vanhemman miehen kanssa. Hän ei halua kertoa tämän nimeä julkisuuteen.

Mies tiesi Årsjön vammasta ennen heidän tapaamistaan eikä häntä kiinnostanut. Årsjö kertoo olevansa todella onnellinen uudessa suhteestaan.

"Olen kasvaessani huomannut, että pojatkin tulevat kypsemmiksi ja aikuisemmiksi”, Årsjö totesi.

"Poikaystäväni on minun tukipilarini. Hän tukee minua aivan fantastisella tavalla.”

Ebba Årsjö voitti kaksi paralympiakultaa ja yhden pronssin Pekingissä 2022.

Lue lisää: Ruotsalainen paraurheilija julkaisi ensimmäistä kertaa kuvan, jossa hänen vammautunut jalkansa näkyy: ”Älkää unohtako rakastaa itseänne”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat