Suomalainen superkohtaaminen on todella lähellä – Carolina jatkoi murskavoittojen sarjaa

Carolina Hurricanes löi New Jersey Devilsin murskaavasti. Jos Carolina ja Florida ottavat vielä voitonkin, konferenssin finaaleissa nähdään runsaslukuinen suomalaiskohtaaminen.

Maalivahti Frederik Andersen (31) ja Carolina Hurricanes juhlivat 6–1-voittoaan New Jersey Devilsistä otteluparin neljännessä pelissä.

Seattle

Carolina Hurricanes murjoi New Jersey Devilsin vieraskaukalossa ja on enää voiton päässä konferenssin finaaleista.

Carolina voitti ottelun 6–1 ja johtaa sarjaa voitoin 3–1.

Sarjan kaikki ottelut ovat päättyneet vähintään neljän maalin erolla. Carolina voitti ensikohtaamiset kotonaan 5–1 ja 6–1 ennen kuin New Jersey voitti kotiavauksensa 8–4.

Ottelun alku noudatti vielä viime ottelusta tuttua kaavaa: Devilsin tähti Jack Hughes iski 1–0:aan, pakkipari Brady Skjei ja Brett Pesce sekä Jesperi Kotkaniemi katselivat osumaa läheltä.

Martin Necas tasoitti avauserän lopulla, ja toisessa Canes meni menojaan: se paukutti viisi maalia, joista neljä viiden minuutin ja 20 sekunnin aikaikkunassa. New Jersey joutui jälleen vaihtamaan maalivahtia. Tällä kertaa Vitek Vanecek sai tehdä tilaa Akira Schmidille.

Ensimmäisen kierroksen sarjassa New York Islandersia vastaan pisteittä jäänyt Jordan Martinook iski kolme (1+2) pistettä. Hänen saldonsa Devilsiä vastaan on nyt neljästä ottelusta 3+6.

Carolinan suomalaisista Sebastian Aho jäi pisteittä, Kotkaniemi (0+1, +3) syötti Brent Burnsin tälläämän 5–1-maalin.

Antti Raannan ja Teuvo Teräväisen lisäksi myös Jesse Puljujärvi oli nyt poissa Carolinan kokoonpanosta. Puljujärvi joutui katsomon puolelle, kun Hurricanes pelasi 11 hyökkääjällä ja seitsemällä puolustajalla.

Näkymä konferenssifinaaleihin on suomalaiskiinnostukseltaan tapissa: idän toisessa sarjassa Aleksander Barkovin, Anton Lundellin ja Eetu Luostarisen edustama Florida johtaa Torontoa voitoin 3–0.

fakta

Tulokset

New Jersey-Carolina 1–6 (1–1, 0–5, 0–0)

C: Kotkaniemi 0+1.

Carolina johtaa sarjaa voitoin 3–1.

Seattle–Dallas 3–6 (0–1, 1–4, 2–1)

D: Hintz 1+1, Heiskanen 0+2, Kiviranta 0+1.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat