Naistähdet pöyristyivät kohtelustaan – tähtihetki lässähti täysin: ”Millä vuosisadalla he elävät?”

Jessica Pegulaa kaiveli espanjalaisviskaalien toiminta.

Jessica Pegulaa ja Coco Gauffia ei naurattanut tappion jälkeen.

Tenniksen arvostettuun Masters-sarjaan kuuluva Madridin avoin turnaus päättyi viime viikonloppuna. Naisten nelinpelissä Viktoria Azarenka ja Beatriz Haddad löivät Jessica Pegulan ja Coco Gauffin 6–1, 6–4.

Normaalisti tenniksen turnausfinaaleissa tapoihin kuuluu, että finaalin osapuolet puhuvat lyhyesti yleisölle ottelun jälkeen. Näin tehtiin Madridissakin miesten kaksin- ja nelinpelin finaalien jälkeen sekä naisten kaksinpelifinaalin jälkeen.

Sen sijaan nelinpelifinalisteille ei suunvuoroa annettu.

Finalistit eivät olleet erityisen tyytyväisiä turnausjohdon ratkaisuun.

”En tiedä, millä vuosisadalla he elävät, kun tällaisen päätöksen tekivät. Tai millainen se keskustelu oli, minkä päätteeksi he sanoivat itselleen, että tämäpä oli hyvä päätös, josta ei tule mitään seuraamuksia”, Pegula sanoi BBC:n mukaan ottelun jälkeen.

”En ole eläessäni kuulutkaan siitä, että puheenvuoroa ei tulisi. Se oli valtava pettymys. Kymppitonnin arvoisessa finaalissakin se tilaisuus sallitaan.”

Valkovenäläinen Azarenka sanoi, että olisi vaikeaa selittää hänen pienelle pojalleen Leolle, miksi hän ei voinut puhua voittoisan ottelun jälkeen.

Myös Gauff oli tuohtunut.

”Twitterissä ei ole mahdollista sanoa kaikkea, mitä olisin kentällä puheenvuoron saadessani sanonut”, Gauff kertoi.

Madridin turnausjärjestäjät eivät halunneet kommentoida asiaa.

Madridin turnauksessa jaetaan yhtä suuret palkintorahat miesten ATP- ja naisten WTA-kiertueiden kesken. Pegula ja Gauff jakoivat finaalitappiosta noin 200 000 euron palkintorahapotin keskenään.

Madridin turnausjärjestäjät saivat muiltakin osin syytöksiä seksistisyydestä tämän vuoden turnauksessa. Esimerkiksi pallopojille annetut vaatteet olivat huomattavasti löysemmin istuvia kuin piukemmat ja niukemmat pallotyttöjen asut.

Lisäksi yksi kohu syntyi syntymäpäiväkakuista. Espanjan maailman kakkossijoitettu Carlos Alcaraz sai järjestäjiltä hulppean, kolmikerroksisen kakun 20-vuotispäivänsä kunniaksi. Valko-Venäjän naisten maailmankakkonen Arina Sabalenka, sai huomattavasti pienemmän, yksikerroksisen kakun.

”Madridissa on ollut tänä vuonna paljon draamaa monesta eri syystä. Täällä oli paljon jännitteitä, ja tilanne paheni vain turnauksen edetessä. Se ei auttanut asioita. Kaikesta tästä draamasta pitäisi pystyä kehittämään ratkaisuja. Näin ei voi enää käydä – asioiden pitää muuttua”, Pegula kommentoi.

Lue lisää: Yle: Harri Heliövaara jättää Wimbledonin ja kesän nurmiturnaukset väliin lapsen syntymän vuoksi

Lue lisää: Emil Ruusuvuoren reaktio tappioon kirvoitti kritiikkiä: ”En pidä tuollaisesta”

Lue lisää: Venäläistähti: ”Ukrainan pelaajilla paljon syitä olla kättelemättä”

Lue lisää: Presidentti ei tajunnut mikrofonin olevan auki – raju kommentti lipsahti Djokoviceista

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat