Mestaruustaistelu alkoi: Voittoputkessa kiitävä KuPS panee HJK:n ahtaalle

HJK:n peli on ailahdellut kauden ensimmäisellä kolmanneksella vähän liikaa. Sen on saatava takaisin suoritusvarmuutensa, jotta se pitää haastajat takanaan, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Ari Virtanen.

Interin Matias Tamminen (vas.) ja HJK:n Topi Keskinen lauantain Veikkausliiga-ottelussa Helsingissä.

Veikkausliigaan saatiin näköjään hartaasti toivottu mestaruustaistelu, kun KuPS otti viidennen perättäisen voittonsa ja SJK pelasi viidennen perättäisen tappiottoman ottelunsa. KuPS käväisi lauantaina sarjakärjessä ennen kuin HJK nousi kotikentällä tappioasemasta kotivoittoon ja palasi sarjakärkeen.

Mestarivalmentaja Jani Honkavaaran komennossa KuPS on muuttunut taas tuloksentekokoneeksi. Valmentajavaihdoksen jälkeen KuPS on napsinut pelkkiä voittoja.

Lauantain Honka-voiton jälkeen KuPS nousi sarjakärkeen ennen kuin HJK voitti Interin Töölössä myöhemmin iltapäivällä ja otti kärkipaikan takaisin itselleen.

Tällä haavaa näyttää siltä, että myös SJK voi taistella mestaruudesta. SJK nousi kolmen pisteen päähän HJK:sta, ja sillä on kaksi peliä vähemmän pelattuna kuin HJK:lla ja KuPSilla.

Klubin tilanne helpottui, kun joukkue palasi lauantaina kotikentällä voittokantaan kahden voitottoman pelin jälkeen. Sekavan avausjakson jälkeen Klubi otti pelin hallintaansa, ja Inter väsyi.

Inter teki avausjaksolla tiiviillä puolustuspelillään ja terävillä hyökkäyksillään pelin vaikeaksi kotijoukkueelle. HJK:n hyökkäykset tyrehtyivät usein hyökkäyskolmannekselle päästäessä, ja toistuvasti laitapelaajat joutuivat kääntämään syötöt alaspäin.

HJK:n yhtenä ongelmana on se, että sen hyökkäyspeli alkukaudella on ollut pitkälti vasemman laidan ja Topi Keskisen yllätyksellisyyden varassa.

HJK:n suoritusvarmuuteen on vaikuttanut lukuisat loukkaantumiset. Lauantaina päävalmentaja Toni Koskela joutui ottamaan kentältä vaihtoon kolme loukkaantunutta pelaajaa ja panemaan puolikuntoisia pelaajia kentälle. Vaihdosta toiselle jaksolle tulleet Miro Tenho ja Perparim Hetemaj tekivät päävalmentajan toivomia voittavia pelitekoja, joilla ottelu kääntyi Klubille.

HJK:n peli on ailahdellut kauden ensimmäisellä kolmanneksella vähän liikaa. Sen on saatava takaisin suoritusvarmuutensa, jotta se pitää haastajat takanaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat