Okko Järvi ratkaisi viime sekunneilla – Seagulls voiton päässä historiallisesta mestaruudesta

Koripalon finaalisarja meni katkaisuvaiheeseen täpötäydessä Töölön Kisahallissa

| Päivitetty

Seagulls–Kauhajoki 85–79 Voitot 3–1

Seagullsin Okko Järvi ratkaisi trillerimäisen neljännen loppuottelun Kauhajoen Karhua vastaan.

Järvi teki ottelun neljä viimeistä pistettä, kun Seagulls voitti täpötäydessä Töölön Kisahallissa 85–79. Niukalla voitollaan Seagulls siirtyi 3–1-johtoon ottelusarjassa, joka siirtyy lauantaiksi Kauhajoelle.

”Nyt on kolme peliä aikaa hoitaa tämä ja luotan, että me hoidamme sen”, Järvi sanoi erittäin iloisena, kun samaan aikaan Kisahalli alkoi hiljentyä.

Kisahallissa oli vähän vajaat 1 500 katsojaa, kun parvilla seistiin kolmessa ja neljässä rivissä. Enempää ei tälle näyttämölle mahdu.

”Täysi halli luo sellaisen jännityksen, kun on paljon tuttuja ja perhettä katsomossa. Ei tämä paremmaksi voi mennä, jos jännityksen osaa oikein kontrolloida”, Järvi sanoi.

Seagulls oli lentämässä reiluun voittoon kolmannella jaksolla, kun se johti peräti 16 pisteellä. Sitten alkoi virheiden ja heikkojen ratkaisujen suma, jota Kauhajoen kaukoheittäjät vauhdittivat Cameron Jonesin ja Severi Kaukiaisen johdolla.

Johto suli, ja kääntyi jopa Kauhajoen 77–74-johdoksi kolme minuuttia ennen loppua. Ja vielä puolitoista minuuttia myöhemmin Karhu roikkui kiinni ottelusarjan tasoituksessa, kunnes Järvi astui esiin mahtavalla pallon tippauksella korin alta.

”Aika hyvä se oli, enkä todellakaan usein tee tällaisia koreja ja tässä pelissä onnistuin kahdesti. Tiesin, että se oli siinä ja peli meni jäihin”, Järvi sanoi.

Ottelun kaksi viimeistä pistettä Järvi sinetöi vapaaheittoviivalla, ja ero kasvoi kuuteen pisteeseen.

Lue lisää: Seagulls on rakennettu juuri tätä finaali­sarjaa varten, ja nyt alkaa maali näkyä

René Rougeau pelasi vielä viime kaudella Kauhajoella, mutta oli taas kaatamassa entistä seuraansa. Samaa lääkettä hän tarjosi viime viikon kotipelissä.

Kun heitot eivät kulje, ei voi paljon toivoa johtavansa peliä. Näin kävi Seagullsuille ensimmäisellä kympillä, jonka Kauhajoki vei 23–16.

Muutos tapahtui nopeasti. Seagulls vei toisen neljänneksen alussa kahden minuutin jakson pistein 13–1 ja käänsi kelkan haluamilleen raiteille. Vauhdittajina olivat takapelaajat Lassi Nikkarinen ja Okko Järvi.

Kauhajoki osoitti, ettei sille saa antaa yhtään tilaa. Vaikka ero repesi Seagullsille kymmenen pisteen johdoksi, alkoi se kutistua Cameron Jonesin koreilla lähes samaan tahtiin.

Hyvää tukea antoi Henri Kantonen, joka pelasi isot minuutit Kauhajoen pelinrakentajana.

”Liike loppui ja sitä kautta ei syntynyt niin hyviä heittopaikkoja”, Lassi Nikkarinen sanoi ison johdon hukkaamisesta.

Seagulls haki koko ensimmäisen puoliajan heittopaikkoja Okko Järvelle ja Antti Kanervolle. Muutama tuli, mutta vain yhden onnistuivat molemmat upottamaan.

Loppuotteluiden viides kohtaaminen pelataan Kauhajoella lauantaina kello 17. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Ruutu näyttää ottelun suorana. Muut finaalit tarvittaessa: 16.5. Helsingissä ja 19.5. Kauhajoella.

Oikaisu 12.5. kello 6.50: Seagulls voitti 85–79. Tulos oli artikkelissa aiemmin virheellisesti muodossa 857–9.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat