Naisten Super­pesiksessä on turhankin tuttu suosikkinelikko

Mansen Virpi Hukka on naisten pääsarjan vanhin pesäpalloilija, mutta joukkueen ”Mummi” on aivan joku muu.

Virpi Hukka pelaa Manse Pp:ssä.

Pattijoen Urheilijat voitti pesäpalloilun naisten Suomen mestaruuden vuonna 2000. Sen jälkeen SM-kultaa on juhlittu Jyväskylässä (12 kertaa), Lapualla (7), Porissa (2) ja Tampereella (1). Ihme olisi, jos tänäkään vuonna listalle lisättäisiin uutta paikkakuntaa.

Himmeämpiäkin mitaleita on lipsunut mahtinelikon ulkopuolelle 22 viime vuoden aikana vain kuusi, mutta jotain uutta on tulevana kesänä tarjolla. Vain Jarkko Pokelan johtama Porin Pesäkarhut aloittaa joukkueista tämän kauden saman pelinjohtajan alaisuudessa kuin aloitti viime kauden. Mattias Kitola oli Jyväskylän Kirittärissä ja Antti Vihtkari Manse Pp:ssä vuosi sitten keväällä kakkospelinjohtajan roolissa, Matti Larikka siirtyi Lapuan Virkiän viuhkaan Lappajärveltä.

”Imarteleehan se, että meille tarjotaan mestarin viittaa. Uskoa löytyy siis muiltakin kuin itseltämme. Venla Tanhuan tulo lukkariksi rauhoitti peliämme”, toteaa Pesäkarhujen ohella kovimmat odotukset niskaansa saavan Mansen Vihtkari.

On liki hämmentävää, ettei heinäkuussa uudelle Hippoksen stadionille siirtyvä Kirittäret saa yhtään mainintaa finaalijoukkueeksi. Kolminkertainen Vuoden pesäpalloilija Emma Körkkö lopetti tällä kertaa kenties lopullisesti.

”Kuuluu urheiluun, että huippupelaajia lopettaa tai muuttaa muualle. Heidän tilallaan meillä on uusina kolme B-tyttöjen Itä–Lännen pelaajaa”, Kitola muistuttaa.

Mansella ovat valtteinaan useimman sarjan pelinjohtajan Vuoden pesäpalloilijaksi veikkaama Saaga-Angelia Raudasoja ja läpimurtopelaajaksi povattu, Pesäkarhuista siirtynyt 17-vuotias Kiira Kautto.

Raudasoja luokitellaan sarjan parhaaksi etenijäksi. Kirittärien valtti on vaihtolyöntivirtuoosi Eeva Mäki-Maukola. Virkiää kirittää sarjan ykköskotiuttaja Janette Lepistö.

Ulkopelin ässiä ovat pelinjohtajien mukaan Kirittäristä lukkari Mari Mantsinen ja linjapelaaja Mäki-Maukola, etupelaajana Virkiän Eveliina Lämsä ja koppariosastolla Mansen Virpi Hukka.

Kun Kirsi Ala-Lipasti ei enää Mansea edusta, montakohan sinua vanhempaa pelaajaa sarjassa mahtaa olla, Virpi Hukka?

”Nolla kappaletta! Joku joukkueestamme tarkisti asian puolestani. Onneksi uuden lukkarimme Venla Tanhuan lempinimi on jo valmiiksi ’Mummi’”, naurahtaa torstaina 32 vuotta täyttävä ”Hugeli” Hukka.

Keravalaislähtöinen Hukka on kolminkertainen Suomen mestari, kuusinkertainen etenijäkuningatar ja kaksinkertainen kärkilyöntitilaston voittaja. Maistuisiko lyöjäkuningattaren titteli?

”Nelonen tunnutaan iskettävän hihaani ainakin alkukaudesta, mutta lähdetään nyt ensin vain etsimään hyviä onnistumisia.”

Jos Manse on loppuotteluissa, kuka on todennäköisin vastustajanne?

”En taida viitsiä veikata. Kuka tahansa kolmesta kovasta, tai miksei muistakin, kelpaa. Kuka pystyy parhaiten peliä kehittämään kohti syksyä, on mintissä.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat