Kevin De Bruynen maali aiheuttaa kiehuntaa – Arsene Wengerkään ei tiennyt, miksi se hyväksyttiin

Erotuomari teki oikean ratkaisun, kun hän hyväksyi Manchester Cityn 1–1-maalin.

Kevin De Bruyne juhli maaliaan tiistai-illan ottelussa.

| Päivitetty

Jalkapallon Mestarien liigan välieräottelun ensimmäisen osaottelun puhutuin tilanne tapahtui toisen puoliajan 67. minuutilla. Etenkin Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti kävi kuumana, kun Manchester Cityn 1–1-tasoitusmaali hyväksyttiin.

Real Madridin leirissä koettiin, että Kevin De Bruynen tekemä maali olisi pitänyt tarkistaa videolta. Itse maalissa ei ollut huomautettavaa, mutta maalia edelsi tilanne, jossa Cityn Bernardo Silva näytti palauttaneen pallon kentälle sivurajan väärältä puolelta.

Espanjalainen urheilulehti Marca kirjoittaa, että vaikka pallo olisi käynyt sivurajan väärällä puolella, sitä ei enää olisi voinut tarkistaa videolta. Syynä on se, että maalitilanne ei syntynyt sivurajatilanteen jälkeen. Sen jälkeen pallo oli vielä Real Madridin Eduardo Camavingalla, jonka surkean purkupallon jälkeen vasta City rakensi maalitilanteen. Var ei kelaa videoita vanhoista tilanteista.

Myös esimerkiksi Arsenalin entinen manageri ja nykyinen Kansainvälisen jalkapalloliiton (Fifa) jalkapallokehityksestä vastaava johtaja Arsene Wenger ihmetteli Being Sportsin lähetyksessä, miksi maalista ei tehty var-tarkistusta.

”Tällaisessa tilanteessa heidän [var-erotuomarien] pitäisi puuttua asiaan. He eivät tarkistaneet tilannetta riittävän aikaisesta vaiheesta, oliko pallo ulkona vai ei. Vai eikö heillä ollut mahdollisuutta tarkistamiseen?” Wenger kysyi.

Wenger päätyi siihen, että tarkistaminen ei ollut mahdollista. Suuremman virheen Wenger teki toteamalla, että palloissa on nykyään siru, jonka avulla tarkistaminen on mahdollista. Jalkapallon MM-kisoissa siru todella oli, mutta Mestarien liigan ottelujen palloissa sirua ei ole.

Urheilusivusto ESPN:n var-asiantuntija Dale Johnson toteaa, että sirukaan ei olisi mahdollistanut sivurajatarkistusta, sillä sirun avulla pystyy lähinnä tarkistamaan, osuiko joku palloon.

Being Sportsilla on myös oma grafiikkateknologiansa, jolla se näytti pallon olleen sivurajan väärällä puolella. Silläkään ei ole merkitystä, koska Euroopan jalkapalloliitto (Uefa) ei käytä tv-yhtiöiden grafiikkapalveluita. Lisäksi sivurajoilla ei ole käytössä maaliviivateknologiaa.

Ja kuten Marca ja myös ESPN toteavat: vaikka kaikki tekniikka olisikin käytössä, maali olisi joka tapauksessa hyväksytty, koska se syntyi myöhemmästä tilanteesta kuin suoraan sivurajan jälkeen.

Real Madridin ja Manchester Cityn välierän toinen osaottelu pelataan ensi keskiviikkona. Toisessa välierässä kohtaavat milanolaiset AC Milan ja Inter.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat