Lauri Markkanen jäi ensimmäisenä pelaajana tähdistö­joukkueen ulko­puolelle

Markkanen arvostettiin seitsemänneksi parhaaksi laitahyökkääjäksi NBA:ssa.

Lauri Markkanen pelasi loistavan kauden NBA:ssa.

| Päivitetty

Koripallotähti Lauri Markkanen oli lähellä saada vielä yhden todella suuren kunnianosoituksen, mutta paikkaa NBA:n tähdistökentällisissä ei huippukaudesta huolimatta irronnut.

NBA:n kolmeen tähdistökentälliseen äänestetään yhteensä kolme keskushyökkääjää, kuusi takamiestä ja kuusi laitahyökkääjää.

Utah Jazzin ykköstähti Markkanen sai laitahyökkääjistä seitsemänneksi eniten pisteitä äänestyksessä.

Sata yhdysvaltalaista ja kanadalaista toimittajaa äänestää kauden parhaista pelipaikoittain. Ykköskentällisen äänestä saa viisi pistettä, kakkoskentällisen äänestä kolme ja kolmoskentällisen äänestä yhden pisteen.

Markkanen sai kuusi ääntä kakkoskentälliseen ja 31 kolmoskentälliseen. Yhteensä pisteitä kertyi siis 49. Kuudenneksi eniten pisteitä laitahyökkääjistä sai Los Angeles Lakersin supertähti LeBron James, 81.

Tähdistöjoukkuevalinta oli Jamesille jo uran 19:s, mikä on NBA:n ennätys.

Ykköskentälliseen valittiin Milwaukee Bucksin Giannis Antetokounmpo, Boston Celticsin Jayson Tatum, Philadelphia 76ersin Joel Embiid, Dallas Mavericksi Luka Dončić ja Oklahoma City Thunderin Shai Gilgeous-Alexander.

Markkanen pelasi helmikuussa NBA:n tähdistöottelussa ensimmäisenä pohjoismaalaisena pelaajana. Tähdistöottelussa pelaa yhteensä 26 pelaajaa.

Markkanen pelasi loistavan kauden Jazzin riveissä. Hän teki keskimäärin 25,6 pistettä ja otti 8,6 levypalloa kauden 66 ottelussaan. Hän oli NBA:n 12. paras pistemies.

Markkanen palkittiin ylivoimaisella äänivyöryllä NBA:n kehittyneimpänä pelaajana.

Tällä hetkellä Markkanen on suorittamassa varusmiespalvelustaan Kaartin jääkärirykmentin urheilukoulussa Helsingin Santahaminassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat