MM-rallin konkarikuskilta lohduton purkaus: "Kukaan ei oikeasti enää välitä WRC:stä"

Belgialainen Thierry Neuville kaipaa toimia MM-rallin pelastamiseksi.

Rallin MM-sarjassa vuodesta 2012 ajaneen Thierry Neuvillen mukaan autovalmistajien osallistuminen kilpailuun ei ole samaa kuin ennen.

Rallin MM-sarjan Hyundai-tallin belgialaiskuljettaja Thierry Neuville kokee, että MM-sarja on tietyllä tavalla tienristeyksessä ja muutoksia tarvitaan.

Moottoriurheilusivusto Autosportin haastattelema Neuville kaipaa WRC:lle samaa "tekemisen" otetta kuin vaikkapa formula ykkösillä ja ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjalla on.

”Olen ollut rallin kanssa tekemisissä jo pitkään, kokemusta piisaa. Ajattelen, että koronaviruspandemia antoi kovan iskun WRC:lle. Sitä ennen tilanne oli kohtuullisen ookoo, mutta koronan jälkeen mielestäni WRC lähti alamäkeen. Ja minusta tuntuu, että kukaan ei oikein tajuakaan, kuinka äärimmillään ollaan”, Neuville päivittelee Autosportille.

"Kuljettajana sen tuntee mediaväen osalta, kuten minä tunnen asiaa Belgiassa. Kukaan ei oikeasti enää välitä WRC:stä”, Neuville jatkaa.

MM-sarjassa on nykyisin vain kolme valmistajaa tai tallia: Toyota, Hyundai ja M-Sport Ford.

Lisää kaivattaisiin, mutta Neuville miettii, kuinka nykyisistäkin voitaisiin vielä pitää kiinni.

MM-sarjassa kaudesta 2012 lähtien ajaneen Neuvillen mukaan autovalmistajien osallistuminen ei ole samaa kuin ennen.

”Näemme, kuinka formula ykköset kykenevät muuttamaan kisaformaattia kesken kauden. Ja MotoGP on tuomassa sprinttikisoja mukaan. Rallissa taas ei mitään muutoksia. Elämme aikaa, jolloin kukaan ei halua enää seurata vain autoja ajamassa metsän läpi. Onhan se mahtavaa paikan päällä, mutta ei sama asia kun seuraat TV:stä”, Neuville näkee.

Neuville toivoo, että WRC:n houkuttelevuudesta keskusteltaisiin. Myös kuljettajien kanssa.

”Monia mielenkiintoisia juttuja on olemassa. En halua nyt jutella niistä, mutta joo, itselläkin on joitain ideoita.”

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat