Mikko Rantanen huomasi saavansa ylimääräistä aikaa ja tilaa Nokia-areenan kaukalossa

Leijonien ykköstähti Mikko Rantanen sanoi, että ykkösketju pelaa ilman sen suurempia kuvioita: ”Mä ja Härski yritämme möyriä kulmissa”.

Tampere

Leijonat harjoitteli MM-kisojen aattona, torstaina, Nokia-areenassa. Ykkösketju oli muodossa Teemu HartikainenSakari ManninenMikko Rantanen.

”Huomaan, että Manninen ja Hartikainen ovat pelanneet yhdessä ennenkin. Olemme puhuneet paljon, vaikka tietysti pelien ja treenien kautta kemia parhaiten löytyy. Kiva, että he ovat pelanneet yhdessä”, Rantanen sanoi harjoitusten jälkeen.

Satakiloiset mörssärilaiturit Hartikainen ja Rantanen eivät ole vastustajien puolustusten kannalta mukavin yhdistelmä samassa ketjussa.

”Mä ja Härski yritämme möyriä kulmissa, ja Manninen on hyvä löytämään keskellä tilaa. Mutta emme me hirveästi mitään rooleja sovi, yritämme vain pelata ilman liikoja kuvioiden sopimisia.”

Sakari Manninen (kesk.) johtaa Suomen ykkösketjua keskushyökkääjänä.

Rantasen edellisistä MM-kisoista on ehtinyt vierähtää jo viisi vuotta. Näin ollen hän on tottunut pelaamaan viime vuodet vain 26 metriä leveässä NHL-kaukalossa.

Rantanen kertoi huomanneensa Nokia-areenan kaukalon kahden lisämetrin merkityksen erityisesti ylivoimaharjoituksissa.

”Ylivoimalla sen ylimääräisen metrin huomaa laidan vieressä, kun on vähän enemmän aikaa ja tilaa. Paineistusta ei tule puolenvaihdon jälkeen niin paljon”, Rantanen kertoi.

Vastustajien kannalta turnauksen ylivoimaisesti suurimman supertähden huomio vaikuttaa suorastaan pelottavalta. NHL:n kapeammassa kaukalossa Rantanen on kolmen edellisen kauden ajalta koko sarjan kolmanneksi tehokkain ylivoimapelaaja.

Päävalmentaja Jukka Jalonen oli asettanut harjoituksissa Rantasen tutulle paikalleen ykkösylivoiman vasemmalle ”siivelle”. Viisikon muut jäsenet olivat Hartikainen, Manninen, Mikko Lehtonen ja Jere Sallinen.

Rantanen huokui MM-turnauksen aattona rentoutta. Stanley Cup -mestari ei turhia jäpitä.

”En mä hirveästi jännitä. Eivät nämä ole ensimmäiset MM-kisatkaan, niin tiedän jo vähän, mitä odottaa. Sellainen hyvä, sopivan odottava fiilis”, Rantanen tuumi.

”Aikaeronkin suhteen on hyvä tilanne. Olen saanut nukuttua öisin, ja energiaa on hyvin.”

Rantanen on hymyillyt Tampereella kilpaa kevätauringon kanssa. Se lupaa hyvää turnaukseen.

”Aurinko paistaa ja on hyvän näköistä. Tänään tulin pyörällä hallille, näki vähän Tammerforsia”, Rantanen myhäili.

Leijonat aloittaa MM-turnauksen perjantaina kello 16.20 Yhdysvaltoja vastaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat