Venäjän miekkailijat ovat kieltäytyneet KOK:n esittämästä tavasta palata kisoihin

Venäjän olympiakomitean puheenjohtajan tytär on KOK:n rajoitusten perusteella suljettu kilpailuista.

Venäläiset miekkailijat kilpailivat maaliskuun lopussa Venäjän miekkailuliiton järjestämässä turnauksessa Kazanissa.

Venäjän olympiakomitean mukaan maan miekkailijat ovat kieltäytyneet KOK:n esittämästä mallista venäläisurheilijoille palata kansainvälisiin kilpailuihin, kertoo uutistoimisto AFP. Se tarkoittaa sitä, että venäläiset urheilijat saattavat boikotoida karsintakilpailuja olympialaisiin.

”Olen toistuvasti keskustellut miekkailumaajoukkueen jäsenten kanssa esitetystä mallista”, Venäjän olympiakomitean puheenjohtaja Stanislav Pozdniakov sanoi Telegram-viestipalvelussa.

”Voin sanoa, ettei yksikään heistä ole harkinnut osallistumista kansainvälisiin kilpailuihin nykyisillä rajoituksilla.”

Kansainvälinen miekkailuliitto oli ensimmäinen kansainvälinen lajiliitto, joka hyväksyi venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden osallistumisen kilpailuihin huomioiden KOK:n suositukset.

Maaliskuun lopussa KOK suositteli venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden päästämistä kansainvälisiin kilpailuihin, jos urheilijat noudattaisivat erityisehtoja. KOK ei silloin puhunut mitään siitä, miten venäläiset ja valkovenäläiset voisivat osallistua Parisin vuoden 2024 olympialaisiin.

KOK:n ehtojen mukaan urheilijoiden pitäisi kilpailla puolueettomina yksilöinä, eivätkä he saisi kuulua Venäjän armeijaan tai turvallisuuspalveluihin. Lisäksi kilpailuoikeus evättäisiin sellaisilta urheilijoilta, jotka olisivat tukeneet Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa.

”Se on itse asiassa huonosti naamioitu poissulkemisen työkalupakki, puhumattakaan syrjinnästä tai kaksoisstandardeista kansallisuuden perusteella”, Pozdniakov sanoi.

Ensimmäiset miekkailun olympiakarsintakilpailut käytiin ilman venäläisiä, ja samoin on käymässä myös miesten ja naisten säilämiekkailukilpailuissa Georgiassa ja Espanjassa.

Tokion olympialaisissa Pozdniakovin tytär Sofia Pozdniakova voitti säilämiekkailun henkilökohtaisen kultamitalin ja myös joukkuekullan.

Pozdniakova voitti joukkuekultaa yhdessä Sofia Velikajan ja Olga Nikitinan kanssa. Kansainvälisen miekkailuliiton verkkosivuilla heidät on listattu asevoimien urheilijoiksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat