Seagulls on rakennettu juuri tätä finaali­sarjaa varten, ja nyt alkaa maali näkyä

Tiukka puolustus ja hyvät kaukoheittäjät pohjustavat "Lokkien" tietä hienossa loppuottelusarjassa, kirjoittaa urheilutoimittaja Heikki Miettinen.

Seagullsin Okko Järvi (vas.) ja Robert Hall III juhlivat koripallon miesten Korisliigan neljännessä loppuottelussa.

Seagullsin kotitaika kesti Korisliigan jännityksen täyteisessä neljännessä loppuottelussa, kun ”Lokit” vei finaalisarjan Kauhajokea vastaan katkaisuvaiheeseen.

Joukkue on enää yhden askeleen päässä himoitsemastaan mestaruudesta, eikä tähän mennessä ole jäänyt paljonkaan sijaa sattumille.

Kaksi ottelua Seagulls on pelannut kotona – ja tuloksena kaksi voittoa. Ensimmäinen tuli kuin ottelu olisi revennyt kahtia, mutta torstai-iltana jännitys poreili viime sekunteihin asti.

Seagullsin kaappasi kotiedun itselleen Kauhajoen ensimmäisessä kohtaamisessa vieraskentällä. Ryöstöretken pohjusti viileän tarkka puolustuspeli. Oli temppu jättää Karhu Basket silloin 54 pisteeseen.

Vähintään samanlainen temppu oli vedellä täydellinen ohipeli viime maanantaina Kauhajoen komeassa hallissa.

Puolustukseen Seagulls pystyy nojaamaan onnistuessaan. Niin kävi taas Töölön Kisahallissa. Heittopaikkoja aukesi vain kovan jauhamisen ja työn jälkeen.

Kauhajoki pelaa viidettä kertaa peräkkäin finaaleissa. Voittamisen kulttuuri pursuaa joukkueesta. Juuri siksi oli äärimmäisen tärkeää Seagullsille voittaa toinen kotipelinsä.

Vaikka Gulls johtaa ottelusarjaa 3–1, eivät finaalit ole lähimainkaan ohi.

Seagulls pelaa loppuotteluissa ensimmäistä kertaa, mutta mitään ei ole jätetty sattuman varaan. Seura hankki ensin päävalmentaja Jussi Laakson Kauhajoelta. Laakso aloitti Gullsin rakentamisen kohti menestystä kaudella 2019–2020.

Täksi kaudeksi tulivat joukkueen kapteeni René Rougeau ja Okko Järvi. Molemmat Suomen mestareita Kauhajoella – Rougeau jopa kolmesti.

Seagulls on hankkinut mestaruuskokemusta valmentaja ja pelaaja kerrallaan.

Järvi toi tullessaan valtavasti heittovoimaa, Rougeau kokemusta ja taitoa pelata lähempänä koria.

Kun tähän pakettiin on hitsattu toimiva puolustus, hyvin rakennetut hyökkäykset ja jatkuva kaukoheittouhka, alkaa voittava koostumus olla kasassa.

Jussi Laakso sanoi finaalien alussa, että Seagullsia on rakennettu kohtaamaan Karhu Basket finaaleissa. Jo aikaisin talvella - ellei peräti ennen kauden alkua – oli selvää, että molemmille seuroille kaikki muu olisi pettymys paitsi finaaleissa pelaaminen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat