Pantteri-patsas saapuu Kisahallin, mutta jaetaanko sitä vielä tiistainakaan

Kauhajoki siirsi koripallon finaalisarjan ratkaisun Töölöön, ja nyt pelataan suurten paineiden alla, urheilutoimittaja Heikki Miettinen kirjoittaa.

Seagulls ja Okko Järvi jäivät lauantaina Kauhajoen ja Jaye Crockettin (vas.) sekä Cameron Jonesin puristuksiin.

Helsinkiläi­sessä Seagullsissa odotetaan malttamatto­mina seurahistorian ensimmäistä koripallo­mestaruutta.

Pantterin-patsaan rantautumista Töölön Kisahalliin on itse asiassa ehditty varttua jo muutaman vuoden.

Patsas tuodaan kaiken nähneeseen koripallohalliin ensi tiistaina, kun loppuotteluiden kuudes kohtaaminen on vuorossa. On eri asia, meneekö arvostettu palkinto vielä silloinkaan jakoon.

”Lokit” johti ottelusarjaa ennen Kauhajoen kohtaamista 3–1. Ensimmäinen ottelupallo tärvääntyi, kun Karhubasket voitti jatkoajan jälkeen. Vielä on Seagullsilla kaksi muuta ratkaisupalloa jäljellä.

Seagulls pääsi parin askeleen päähän mestaruudesta Kauhajoen IKH-areenassa. Ajatus kultajuhlista saattoi herätä kolmannella jaksolla, kun Seagulls johti 12 pisteellä.

Siihen ei olisi tarvittu kuin pari isoa koria ja lysti olisi voinut olla sulkemista vaille valmis. Karhubasket oli toista mieltä.

Karhubasketin hienossa kotiareenassa Seagulls sai viimeisen muistutuksen, että mestaruus vaatii paljon, tekee välillä kipeää ja ajatuskaan ei saisi lähteä harhailemaan.

Suurten ottelusarjojen katkaiseminen on vaikeaa. Tätä hoetaan fraasiksi asti kaikessa urheilussa, mutta hankalaa se oli Seagullsille.

Vaikka helsinkiläisjoukkue johtaa yhä, ei katkaiseminen ole muuttunut yhtään helpommaksi.

Täpötäydessä Kisahallissa pelaajien, valmentajien ja seurajohdon lisäksi fanit odottavat mestaruutta.

Olisi suuri virhe alkaa miettiä liikaa mahdollisuutta, jonka joukkue on itselleen hankkinut pelaamalla. Jokainen Seagullsin pelaaja tietää, että he voivat voittaa mestaruuden, jos pelaavat omalla tasollaan tai mieluummin hitusen sen yli.

Mahdottomia ei enää pyydetä. Se on hyvä tietää, että paineet ovat yhtä lailla Kauhajoen pelaajien niskassa. Ei Töölön Kisahalli ole helppo paikka heille. Ei se ole yhdellekään vierasjoukkueelle.

Kauhajoen voitto tarkoittaa joka tapauksessa sitä, että loppuottelusarja saa arvoisensa huipennuksen.

Kuuden tai seitsemän ottelun mittainen kauden huipennus on juuri sitä mitä fanit toivovat. Näin kausi täytyykin päättää ja mestaruus ratkaista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat