Avajaisissa esiintynyt Darude: ”Jos olisi kaatunut turvalleen, sehän olisi ollut vain hauskaa”

Jääkiekon MM-kisoissa esiintyneellä Darudella on omaa kiekkotaustaa sekä junioreista että harrastesarjoista.

Darude esiintyi jääkiekon MM-kisojen avajaisissa.

Tampere

Jääkiekon MM-kisat avattiin tänä vuonna Sandstormin tahdissa. Hittibiisin vuonna 1999 julkaissut Darude, oikealta nimeltään Ville Virtanen, luisteli jäälle, esitteli laukaisutaitoaan, kunnes sen jälkeen hitti lähti soimaan.

”Kokemus oli järkyttävän nopea ja siisti. Järkyttävän iso kunnia päästä tekemään tuollaista: soittaa oma biisi ja päästä lämäämään MM-jäillä", Darude sanoi Suomen ja Yhdysvaltojen pelin erätauolla.

”Oli vähän outoa olla soittamassa luistimet jalassa. En mikään tanssija ole, mutta askeleet ei toimineetkaan ihan samalla tavalla.”

Luottamus omiin taitoihin oli kohdallaan, sillä Darudella on omaa pelaajataustaa. Euran Hinnerjoella asunut Darude pelasi juniorina seitsemän vuotta Laitilan Jyskeessä. Koti oli kaukalon vieressä ja tavoite oli päästä vetämään jäähän joka talvi ensimmäiset luistimen piirrot jäädytyksen jälkeen.

Sen jälkeen ura on jatkunut puulaakisarjoissa. Tällä hetkellä hän pelaa salolaisessa harrastekiekkojoukkueessa HC Cometsissa.

”Tiedän, että en ole maailman paras kummassakaan (luistelussa tai laukomisessa), mutta voin suoriutua. Jos olisi kaatunut turvalleen, sehän olisi ollut vain hauskaa.”

Pelipaikka on juniorivuosien jälkeen vaihtunut harrastesarjoihin tultaessa.

”Junnuna pelasin pakkia. Varmaan sen takia, kun en ihan heti hiffannut, mikä paitsio on. Nykyisin hyökkääjänä.”

Laitilan Jyskeen riveistä on ponnistanut kiekko-Suomeen muun muassa Pasi Saarela, joka tunnettiin lempinimellä ”Laitilan Kaurajätti”. Millä lempinimellä toinen tunnettu Jyskeen kasvatti voitaisiin tuntea?

”Varmaan Hinnerjoen siirappiluistin. Pasin kyllä tunnen, olen pelannut hänen veljensä kanssa”, Darude paljastaa.

Neljä vuotta sitten Darude vietti kevättään Euroviisuissa Suomen edustajana. Lauantaina Suomessa jännitetään Käärijän menestystä viisulavoilla Liverpoolissa. Darudella on vankka luotto Käärijän mahdollisuuksiin.

"Se kaveri on niin charmikas omalla tavallaan ja mieleen jäävä. Biisi on takaraivossa kun kerran kuulee, tykkäsi tai ei.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat