Kaapo Kakko hämmästeli vaisua tunnelmaa areenassa: ”Ehkä se oli ihan ansaittua tänään”

Kakko kertoi ottelun jälkeen taustan pelinumerolleen 84.

USA:n maalilla oli useita tiukkoja tilanteita. Kaapo Kakko on kuvan keskellä.

Tampere

Leijonien kakkosketjussa Yhdysvaltoja vastaan hyökännyt Kaapo Kakko oli ottelun jälkeen rehellinen pelin kuvasta. New York Rangersin NHL-hyökkääjä sanoi, että Leijonat jäi pyörimään omassa päässä eikä hyökkäyspeliä löytynyt riittävästi.

Yhdysvallat löi taululle 4–1-voiton ja Nokia-areena hiljeni. Tai pikemminkin ei hiljentynyt, sillä tunnelma ei missään vaiheessa noussut karnevaalimittoihin. Kakko huomioi hallin hiljaisuuden jo erätaukohaastattelussa C Morella ja toisti huomionsa ottelun jälkeen.

”En tiedä, vaikuttiko neljän peli. Onko iltapelissä kovempi meininki. kun on ehtinyt muutaman tunnin enemmän olla hallilla? Oli meidän pelikin aika hiljaista tänään, ehkä se oli ihan ansaittua tänään”, Kakko pohti.

Lauantaina Leijonien turnaus jatkuu Saksaa vastaan ja joukkue pääsee pelaamaan iltapeliä.

”Tottakai halutaan voittaa. Hallissa pystyy olemaan kovempi meininki ja me voimme tuoda paljon lisää”, Kakko sanoi.

Kakolla itsellään oli ottelussa muutama mainio paikka, mutta verkko ei vielä heilunut.

”Omalla kohdalla aika kova lataus oli alkuun. Kaikenlaista koetti saada aikaan. Ekan erän jälkeen sai kasattua ja pelistä enemmän kiinni. Kova halu oli näyttää ja joitain paikkoja sai.”

Kakko pelaa MM-turnauksessa numerossa 84. Aiemmin hänet on totuttu näkemään numerolla 24, mutta se oli Hannes Björniselle varattuna. Numero 42 puolestaan meni Kasperi Kapaselle, joten numeroiden toisin päin kääntäminenkään ei onnistunut.

”Ehdotettiin 54:ää, mutta ajattelin, että ei ainakaan sitä. Ajattelin, että nelonen on hyvä olla takana. Lähdin miettimään siitä”, Kakko sanoi.

Suoraan hylätyn 54:n osalta Kakolla on historiaa.

"Joskus sillä pelannut Tepsin junnuissa, kun pääsi liigapelin pelaamaan ja annettiin 54 vain käteen. En ihan kauhean tyytyväinen silloin ollut.”

Yhdysvaltojen valmentajana ottelussa oli David Quinn, joka on Kakolle tuttu ensimmäisiltä Rangersissa pelatuilta vuosilta. Kakon peliaika oli Quinnin alaisuudessa ajoittain tiukalla, mutta laituri kiisti, että se olisi antanut lisälatausta.

”Ei se tuonut oikeastaan mitään. Tiesin vaan, että hän on siellä penkin takana.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat