Marko Anttila aikoo tehdä yhden asian selväksi joukkue­kavereilleen

Leijonat hävisi tylysti USA:lle. Kapteeni Marko Anttila lupaa, että lauantaina jäällä nähdään terästäytynyt Suomen maajoukkue.

Marko Anttila koki kovia Yhdysvaltoja vastaan. Leijonien esitys oli aneeminen.

Tampere

Leijonat aloitti MM-turnauksen avauserän räväkästi ja meni 1–0-johtoon, mutta sen jälkeen mestarisuosikin kone hyytyi pahasti.

Toinen ja kolmas erä olivat USA:n hallintaa, ja ennakkoluuloton yhdysvaltalaisjoukkue hiljensi Nokia-areenan tylysti. Loppulukemat 4–1 olivat ottelun kulkuun nähden täysin oikeutetut.

Leijonien kapteeni Marko Anttila oli ottelun jälkeen levollinen mutta myönsi silti Suomen epäonnistumisen.

”Tämä ei ollut sellainen lähtö turnaukseen kuin minkä olisimme halunneet. Tämä on kuitenkin prosessi, ja parannamme peliä varmasti”, Anttila sanoi.

Leijonien viime vuosien menestysputken aikana suomalaiset kiekkofanit eivät ole tottuneet näin karuihin mahalaskuihin. Anttila lähettääkin nyt viestin Leijonien otteista hämmentyneille suomalaisille.

”Jääkiekko on välillä tällaista. Yritetään nyt kaikki vaan nauttia. Lauantaina nähdään varmasti parempi leijonajoukkue”, Anttila lupaa.

Leijonat kohtaa lauantaina iltaottelussa Saksan. Sitä ennen Anttila haluaa tehdä yhden asian selväksi joukkuekavereilleen.

”Täytyy rohkaista pelikavereita. Meidän täytyy olla rohkeampia. Kaikkien täytyy tuoda oma panoksensa rohkeasti pöytään, silloin lopputulos on parempi.”

Leijonien ainoan maalin tehnyt Teemu Hartikainen puolestaan sanoi, että Suomen pelaaminen avauserän jälkeen ”pallotteluksi”.

”Emme oikein päässeet kiinni peliin. Ei näitä pelejä silloin voita. Ehkä tämä oli hyvä herätys meille. Huomenna täytyy painaa kovasti hommia.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat