Leijonien pelit tuovat mieleen Nokia-areenan avaus­ottelujen väljähtyneen tunnelman

Samaan paikkaan kootulle kannattajaryhmälle ei Leijonien peleissä anneta edes mahdollisuutta, kirjoittaa urheilutoimittaja Riku Teiskonlahti.

Yleisöä Nokia-areenassa Suomen ja Saksan ottelussa.

Nokia-areenassa on tällä kaudella nähty tunnelmaltaan hyvin erilaisia otteluita.

Tapparan ja Ilveksen kotiotteluissa päädyt hyppivät ja laulavat omaehtoisesti ja tasaisesti.

Leijonien peleissä kotikisoissa on vuoroin hiljaista, vuoroin yleisö lähtee hetkittäin mukaan korostetun johdetusti, maaleista seuraa huuto suoraa kurkkua, kunnes taas hiljenee. Lähestyvä voitto herättää kummasti.

Samaan paikkaan kootulle kannattajaryhmälle ei Leijonien peleissä anneta edes mahdollisuutta.

Viime vuoden lippuja myytäessä seisomakatsomoa mietittiin, mutta suunnitelma haudattiin vähin äänin. Pääsihteeri Heikki Hietasen lausuma väite oli, että seisomakatsomo ei toimi.

Tampereen seurat ovat pelanneet Nokia-areenassa tunnelmaltaan monenlaisia otteluita, koronarajoituspelit mukaan lukien. Vain kertaalleen tunnelma on sakannut pahasti odotuksiin nähden: avajaisviikonloppuna.

Seisomakatsomoita ei saatu ajoissa kuntoon, ja päädyissä jouduttiin istumaan. Fanikatsomoilta vietiin mahdollisuus toimia tutulla ja itsellään ominaisella tavalla. Sen huomasi. Tunnelma jäi väljähtäneeksi.

MM-kisojen tunnelmassa on ollut jotain samaa avajaisviikonlopun kanssa. Sillä erolla, että suurempi osa hallista on saman joukkueen puolella.

Jääkiekon turnausmuotoinen maajoukkuetoiminta on kannatustoiminnan epäkiitollista verrattuna jalkapalloon, jossa karsinnat ja Kansojen liiga tuovat parhaat pelaajat kotiyleisön eteen tasaisesti pelaamaan kilpailullisia otteluita.

Pelaajat ansaitsisivat silti totisen yrityksen saada Nokia-areena kiehumaan kannattajakatsomon siivittämänä. Lauantain sykähdyttävintä tunnelmaa tarjoili samaan katsomoon kokoontuneiden unkarilaisten ryhmä.

Kisojen aattona kuului uutisia myös areenan tamperelaiskäyttäjältä. Suomen mestari Tappara ilmoitti, että ensi kaudella seisomakatsomoa laajennetaan niin, että sinne mahtuu 400:n sijaan 700 katsojaa.

Jossain yhteyksissä seisomakatsomo näyttäisi toimivan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat