Jukka Jalonen avautui tuomareista: ”Olisi toivonut jonkun jäähyn myös vastustajalle”

Leijonien päävalmentaja näki Saksan pelaajien korostaneen rikkeitään.

Jukka Jalonen antoi tulikivenkatkuista palautetta tuomareista.

Tampere

Leijonat avasi MM-kisojen voittotilinsä ottelussa Saksaa vastaan. Päävalmentaja Jukka Jalonen kehui joukkueen ilmettä, mutta eräs asia häntä sapetti. Tuomarilinja ei Jalosen näkemyksen mukaan ollut kohdillaan.

”Toisen erän kolme jäähyä vaikeuttivat voittamista. Onneksi kolmannessa erässä löytyi puhtia yhteen maaliin. Tietenkin olisi toivonut jonkun jäähyn myös vastustajalle niistä kiinnipitämisestä, mitä pitivät meidän isoja poikia kiinni päädyssä. Aikamoisia roikkumisia”, Jalonen puhisi ottelun jälkeen.

Saksa pääsi tasoittamaan pelin ylivoimalla toisen erän viimeisellä minuutilla.

Suomen saamissa jäähyissä Jalonen näki myös Saksalla rangaistuksen arvoista toimintaa.

”Ennen kisoja sanottiin päävalmentajapalaverissa, että jos korostaa jotain rikettä, se on kakkonen aina, mutta se ei ainakaan tänään toteutunut. Pari tilannetta tänään oli sellaisia, jotka olivat ihan selkeitä jäähyjä meille, mutta kaveri vähän korosti. Minkä takia sellaisia asioita esitellään, jos ne eivät toteudu jäällä?”

Jalosen mukaan Leijonat paransi peliään kokonaisvaltaisesti. Hän arvioi Yhdysvaltojen avauspelissä olleen parempi vastustaja kuin Saksa toisessa.

Jere Sallinen pelasi ottelussa keskushyökkääjänä kakkosketjussa, kun Antti Suomela joutui jäämään sivuun.

”Hän on koko kauden Bielissä ollut keskellä, joten siinä ei ollut mitään erityistä. Tietyissä asioissa pitää sopeutua, mutta ihan ok esitys”, Jalonen sanoi.

Suomelan tilanteesta Jalosella ei ollut lisää kerrottavaa. Aamupäivällä kerrottiin hänen jääneen pois varotoimenpiteenä.

”Ei voi oikein sanoa mitään, mennään päivä kerrallaan.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat