Seattlen Tolvanen paukutti kovat tehot pakko­voitossa – Dallasin Lindell: ”Olen todella pettynyt”

Eeli Tolvanen (1+2) oli vahvasti esillä, kun Seattle pakotti Dallasin seiskapeliin.

Seattle Kraken otti voiton kuudennesta ottelusta.

Seattle

Seattle Kraken otti kotonaan pakkovoiton maalein 6–3 ja venytti ratkaisun seitsemänteen otteluun Dallasissa.

Eeli Tolvanen teki Seattlen nuoren seurahistorian ennätyksen, sillä hän onnistui ensimmäisenä joukkueen pelaajana tekemään kolme pistettä yhteen pudotuspeliotteluun.

Myös Jordan Eberle nousi lopussa Tolvasen rinnalle, kun hän teki illan kolmannen pisteensä tyhjään maaliin.

Kyseessä on myös Tolvasen henkilökohtainen ennätys. 24-vuotias suomalaislaituri on nyt tehnyt tämän kevään pudotuspeleissä kahdeksan (3+5) pistettä 13 ottelussa.

Tolvanen poimi syöttöpisteet Seattlen kahteen ensimmäiseen maaliin ja iski kolmannen itse.

Dallas teki kaikki kolme maaliaan pikatahtia Seattlen osumien jälkeen. Mason Marchmentin 1-1-tasoitus syntyi 31 sekuntia Yanni Gourden avausmaalin jälkeen, Joe Pavelskin ohjaama 2-4-kavennus 1.14 Tye Kartyen maalin jälkeen ja Joel Kivirannan 3-5-kavennus 15 sekuntia Matty Beniersin häkin jälkeen.

Dallasin ykkössentteri Roope Hintz laukoi neljä kertaa maalia kohti ja kaivoi ottamansa aloitukset 85,7-prosenttisesti (6/7). Hintz jäi tehopisteittä.

Pavelski laukoi kolmannen erän alussa tolppaan. Pari minuuttia myöhemmin myös ykkösnyrkin kolmas lenkki Jason Robertson pamautti tolppaan.

Esa Lindellin ilta oli synkkä. Hän oli kaikkien Seattlen maalien paitsi tyhjiin tehdyn kuudennen osuman aikana jäällä, ja hänen pakkiparinsa Jani Hakanpääkin kaikkien paitsi ensimmäisen (ja kuudennen).

”Kaikki meni toisin päin kuin parissa viime pelissä. He tulivat kovaa peliin ja olivat parempia koko illan”, Lindell sanoi.

Lindell ruoski itseään ankarasti.

”Olen todella pettynyt itseeni. Nyt pitää vain valmistautua seiskapeliin ja olla paljon parempi siinä. Kaikki meni tässä pelissä mönkään.”

”En tiedä, olenko pelannut noin huonosti pitkään aikaan. He saivat ylivoimahyökkäyksiä ja voittivat kamppailut. Kaikki asiat, joissa olemme olleet hyviä”, menivät nyt pieleen.

Miro Heiskanen alusti Pavelskin maalin viivatoimituksellaan.

Seitsemäs ja ratkaiseva ottelu pelataan tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Idän finaalipari Carolina–Florida on jo varmistunut. Dallasin ja Seattlen lisäksi lännessä tappelevat vielä Vegas ja Edmonton, joista ensin mainittu johtaa sarjaa voitoin 3–2.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat