Näin Leijona-pelaajat viettävät äitienpäivää – ”Äiti on mahdollistanut niin paljon”

Äitienpäivä osuu useimmiten jääkiekon miesten MM-kisojen kanssa samaan aikaan.

Mikko Rantanen soittaa äidilleen ja lähettää kukkia.

Leijonajoukkueen äidit ovat tottuneet juhlistamaan äitienpäivää ilman kisoissa puurtavia poikiaan. Päävalmentaja Jukka Jalosen perheessä äitienpäivää juhlittiin kisakiireiden takia jo ennakkoon.

”Vein Anne-äidilleni kukat jo hiukan aiemmin”, Jalonen kertoi Tampereella.

Leijonien turkulaiset NHL-vahvistukset Mikko Rantanen ja Kaapo Kakko pirauttavat äideilleen onnentoivotukset. Äitienpäivänä Suomi ei pelaa kotikisoissaan.

”Ainakin soitan Sari-äidille. Toivon saavani perheen piipahtamaan tänne Tampereelle, jotta voisimme käydä vaikka syömässä, jos aikataulu antaa myöden. Kotikisat ovat siitä kivat, että välimatkat ovat lyhyet”, Kakko kertoi.

”Tulin Suomeen viikko sitten ja ehdin piipahtaa mökillä. On niin siistiä olla täällä ja päästä pelaamaan MM-lätkää.”

Suomen A-maajoukkueen kirkkain tähti Rantanen kertoi muistavansa Hannamaija-äitiään puhelinsoitolla ja kukkasin.

”Äiti on mahdollistanut meille lapsille niin paljon. Vanhempamme ovat pyyteettömästi kuljettaneet, kustantaneet ja kannustaneet meitä lapsia rakkaan lajin parissa”, Rantanen sanoi.

Urheilullisen Rantasen perheen Noora ja Laura ovat tuoreita salibandyn Suomen mestareita Turun Palloseurasta.

Leijonien konkaripakki Atte Ohtamaa huomioi vaimoaan äitienpäivänä hemmottelemalla tätä kukkasin ja lahjoin. Ohtamaan Ida-vaimo seuraa Tampereelle MM-kisoja pariskunnan 4- ja 7-vuotiaiden tytärten kanssa.

”Kivaa, kun tytötkin pääsevät paikan päälle katsomaan matseja ja aistimaan tätä kiekkokarnevaalin tunnelmaa. Nyt he ovat jo siinä iässä, että ymmärtävät peliä ja jää jo muistojakin”, Ohtamaa sanoi.

Atte Ohtamaa vastaa mielellään perheen ruokahuollosta ollessaan kotona.

”Ennen pelireissulle lähtöään hän tekee isomman satsin ruokia kerralla ja täyttää jääkaapin ja pakastimen. Näin minun arkeni työssä käyvänä pienten lasten äitinä helpottuu”, Ida Ohtamaa kertoo.

”Kiekkoilijana olen välillä pitkiä pätkiä poissa kotoa. Siksi on todella tärkeää tietää, että kotona perheellä on kaikki kunnossa ja asiat sujuvat hienosti”, Atte Ohtamaa sanoi.

Lue lisää: Kun matkalaukku meni kiinni, Hannamaija Rantanen purskahti pitkään itkuun – Mikko-poika lähti maailmalle

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat