Mistä Kalle Rovanperän huima vauhti löytyi? Jari-Matti Latvala kertoo

Jari-Matti Latvala ruotii Kalle Rovanperän menoa.

Kalle Rovanperällä on ollut syytä hymyyn.

Matosinhos

Jos Kalle Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen suoriutuvat kunnialla sunnuntain neljästä erikoiskokeesta Portugalin MM-rallissa, päättyy kaksikon seitsemän kuukautta ja kuusi rallia kestänyt kuiva voitoton kausi MM-sarjassa.

Toyotan nykyinen tallipäällikkö Jari-Matti Latvala muistaa ajajauraltaan kauden 2014 Volkswagenin leivissä, kun hänen silloisella tallitoverillaan Sébastien Ogierilla ei tahtonut kulkea aivan edelliskauden tapaan. Se avasi Latvalalle hänen parhaan mahdollisuutensa maailmanmestaruuteen ajamisesta. Latvala ei urallaan lopulta kuljettajien maailmanmestaruutta koskaan voittanut.

Latvalalta riittää silti ymmärrystä Toyota-kuljettaja Rovanperälle.

”Se on tavallista, kun voittaa mestaruuden. Ogier voitti vuonna 2013 ensimmäisen mestaruutensa ja avasi samalla oven minulle seuraavaksi vuodeksi. En voittanut, mutta ovi oli auki. On luonnollista, että motivaatio vähän hukkuu”, huomauttaa Latvala.

Lievä alavireisyys ryyditettynä muihin, ongelmallisiin yksityiskohtiin piti Rovanperän ulkona kuumimmasta voittotaistelusta alkukaudella ennen Portugalin-kilpailua.

”Kallella on lisäksi ollut huonoja lähtöpaikkoja, eikä auto ole ollut täydessä iskussa. Hänen lähtiessä tähän kisaan tunsin hänen olevan eri tasolla”, Latvala myhäilee.

Jari-Matti Latvala on Toyotan MM-rallitallin päällikkö.

Portugalin MM-rallin lauantain etapilla Rovanperän rautaiset ominaisuudet puskivat takaisin pintaan, kun hän kenki ajokkiaan yhä hurjempaan vauhtiin.

Latvala saattoi vain ihastella puolustavan maailmanmestarin vauhtia ja varmuutta.

”Ei hänen olisi tarvinnut näin rajusti yrittää, mutta ajo on tullut Kallelta helposti. Jos auto ei ole aivan mieluinen, hän ei saa luottamusta rakennettua. Kun taas palaset ovat kohdallaan, hän pystyy tekemään kovia irtiottoja”, Latvala tietää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat