Liettualainen ultrajuoksija paransi 100 kilometrin juoksun maailman­ennätystään

Elämäntapamuutoksen 31-vuotiaana tehnyt Aleksandr Sorokin rikkoi viime vuonna juoksemansa ME-tuloksen kuudella sekunnilla.

Aleksandr Sorokin paransi sunnuntaina nimissään ollutta maailmanennätystä 100 kilometrin juoksussa. Kuva lokakuulta 2017, jolloin Sorokin voitti 246 kilometrin mittaisen Spartathlonin.

Liettualainen ultrajuoksija Aleksandr Sorokin, 41, on parantanut nimissään ollutta 100 kilometrin juoksun maailmanennätystä, uutistoimisto Reuters kertoi.

Sorokin voitti Vilnassa juostun kilpailun ajalla 6.05.35. Viime vuoden huhtikuussa Britannian Bedfordissa juostu ME-tulos 6.05.41 koheni kuudella sekunnilla.

”Olen äärimmäisen iloinen siitä, että onnistuin rikkomaan maailmanennätyksen ja että tein sen kotikaupungissani”, Sorokin sanoi Reutersin mukaan.

”Vilna on kaupunki, jossa aloitin juoksemisen. On suuri ilo kiittää siitä tekemällä historiaa täällä.”

Sorokin kertasi suoritustaan lyhyesti myös Instagramissa.

”Tältä näyttää maailmanennätys”, Sorokin kirjoitti jakamansa kuvan yhteyteen.

Sorokin, liettualaisittain Aleksandras Sorokinas, on juossut kymmenvuotisen uransa aikana lukuisia maailmanennätyksiä. ME-tuloksia hänellä on hallussaan kahdeksan.

Runners World -lehti kertoi viime vuoden syyskuussa, kuinka Sorokin aloitti terveellisemmän elämän vuonna 2013. Kilpaileminen melonnassa oli päättynyt vuosia aiemmin olkapäävammaan.

”Hän sai vakituisen työpaikan, poltti tupakkaa, joi alkoholia ja lihoi hieman ennen kuin päätti tehdä elämäntapamuutoksen ja aloittaa ultrajuoksun 31-vuotiaana”, lehti kirjoitti.

Sorokin on voittanut 24 tunnin juoksussa sekä MM- että EM-kultaa. Lisäksi meriittilistalta löytyy muun muassa 246 kilometrin mittaisen Spartathlonin voitto.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat