Leijonista paljastui massiivinen huolenaihe – jättipotti NHL:stä voi pelastaa Jukka Jalosen

Leijonien kriisi on peruttu, mutta uhkakuvia on yhä ilmoilla.

Leijonat otti lauantaina tärkeän 4–3-voiton Saksasta nöyryyttävän avaustappion jälkeen.

Helpotus ja levollisuus olivat aistittavissa Leijonien joukkueesta sunnuntain mediatilaisuudessa. MM-turnausta paikan päällä seuraavat toimittajat Ville Touru ja Teemu Suvinen keskustelivat asiasta yllä olevalla videolla.

”Kriisi peruttu”, Touru julisti heti aluksi.

”Paikalla oli hyvin levollinen ja rauhallinen leijonajoukkue. Tunnelma olisi varmaan ollut aivan erilainen, jos Suomi olisi eilen hävinnyt Saksalle”, Suvinen vastasi.

Positiivisista merkeistä huolimatta Leijonista on noussut esiin myös orastavia huolenaiheita.

Sellainen on esimerkiksi keskushyökkääjien tilanne. Kärkisentteri Antti Suomela oli sivussa Saksa-ottelusta varotoimenpiteenä. Hänen piti osallistua sunnuntaina Leijonien mediatilaisuuteen muttei ollut paikalla.

”Mikä on Suomelan kunto”, Suvinen kysyy.

Suomelaa kakkosketjun keskushyökkääjänä Joel Armian ja Kaapo Kakon rinnalla tuurasi Saksaa vastaan Jere Sallinen.

”Sallinen toimitti, mutta jos miettii turnausta pidemmälle, niin en näe sitä kestävänä ratkaisuna”, Suvinen sanoo.

”Jonkinnäköinen sentterivajaus Suomella on. Laituriosasto on kaikista vahvin. Puolustuksesta puuttuu kiekollinen puolustaja”, Touru lisää.

Jukka Jaloselle voi osua kohdalle todellinen jättipotti, jos Dallas Stars sattuu putoamaan NHL:n pudotuspeleistä. Seattle Kraken venytti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sarjan seitsemänteen otteluun.

Leijonilla on leimaamatta vielä yksi kisapassi, joten Roope Hintzin tai Miro Heiskasen saapuminen joukkueeseen on vielä mahdollista. Leijonien johto voi joutua valitsemaan kahden todellisen huippupelaajan väliltä.

”Näkisin sentteritarpeen suurempana. Jos Hintz olisi saatavissa, niin hänet kannattaisi jopa kutsua mieluummin mukaan. Emme toki tiedä, onko loukkaantumisia taustalla”, Suvinen sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat