FC Barcelonan pelaajat joutuivat vihaisten Espanyol-fanien jahtaamiksi – Xavilta ymmärrystä

FC Barcelonan mestaruus ratkesi paikallisvastustajan kotikentällä.

Espanyolin kannattajia ryntäsi kentälle FC Barcelonan pelaajien juhliessa mestaruutta.

| Päivitetty

Jalkapallon Espanjan liigan mestaruus ratkesi sunnuntai-iltana mahdollisimman hankalassa paikassa. FC Barcelona voitti vieraskentällä paikallisvastustajansa Espanyolin 4–2, eikä välikohtaukselta vältytty.

Kun ottelu päättyi, FC Barcelonan pelaajat aloittivat juhlinnan. Samalla noin sata Espanyolin kannattajaa ryntäsi kentälle jahtaamaan juhlivia pelaajia.

FC Barcelonan pelaajat joutuivat pakenemaan pelaajatunneliin turvaan.

FC Barcelonan päävalmentaja Xavi Hernandez ymmärsi Espanyol-kannattajien reaktion ja totesi uutistoimisto AFP:n mukaan, että hänen joukkueensa olisi pitänyt paremmin kunnioittaa vieraskentällä olemista.

”Se oli erittäin tunteellinen hetki, ja juhlimisen välttäminen oli vaikeaa useiden kuukausien työn jälkeen”, Xavi totesi.

”Emme juhlineet siksi, että olimme Espanyolin kentällä.”

Xavi kertoi, että hän ei huomannut kannattajien ryntäämistä kentälle, koska hän oli jo mennyt pelaajatunneliin ja pyytänyt pelaajiaan seuraamaan häntä.

”Pyysin heitä pois kentältä, koska ajattelin, että juhlinta sai riittää”, Xavi kertoi Movistarille AFP:n mukaan.

”Juhlinta on normaalia, mutta koska emme ole kotikentällä, meidän täytyy kunnioittaa heitä [kotijoukkueen kannattajia]. Tiedän tunteiden hallinnan olevan vaikeaa, mutta sanoin heille [pelaajille], että parasta on nyt mennä stadionin sisätiloihin.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat