Italian ympäri­ajoa johtaneen epä­onni sai uuden huipun: keskeytys korona­tartunnan takia

Remco Evenepoel sai sunnuntai-iltana positiivisen koronavirus­testituloksen.

Remco Evenepoel ehti sunnuntaina juhlia etappivoittoa ja siirtymistä Italian ympäriajon johtajaksi.

Pyöräilyn Italian ympäriajoa johtaneen Remco Evenepoelin urakka päättyi sunnuntain jälkeen keskeytykseen. Syynä on positiivinen koronavirustestitulos.

Testitulos tuli vain muutamia tunteja sen jälkeen, kun belgialainen Evenepoel, 23, oli palannut kokonaiskilpailun johtoon 35 kilometrin aika-ajon jälkeen.

”Olen pahoillani joutuessani jättämään kilpailun. Joukkueen normaalin protokollan mukaan tein rutiininomaisesti testin, joka oli valitettavasti positiivinen”, Evenepoel toteaa tiedotteessaan uutistoimisto AFP:n mukaan.

Evenepoel oli aika-ajon jälkeen pelännyt, että jotain on vialla.

”Toivottavasti en ole tulossa sairaaksi”, hän sanoi.

Evenepoelia pidettiin Italian ympäriajon ennakkosuosikkina, sillä hän voitti viime vuoden viimeisen suuren etappiajon Espanjan ympäriajon.

Evenepoelilla oli Italian ympäriajossa erityisen huono tuuri, sillä viidennellä etapilla hän kaatui kahdesti. Ensin hän joutui joukkokolariin, jonka aiheutti tielle juossut koira. Hän kaatui uudelleen noin kaksi kilometriä ennen maalia.

Evenepoelin keskeytyksen jälkeen ympäriajon pinkin johtajan paidan saa ylleen britti Geraint Thomas, joka oli Evenepoelia 45 sekuntia jäljessä.

Italian ympäriajossa on maanantaina ensimmäinen välipäivä. Sen jälkeen edessä on raskaita vuoristoetappeja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat