Tero Seppälä jäi maajoukkueen ulkopuolelle, näillä ehdoilla hän pääsee maailmancupiin

Seppälä on ollut viime vuosien menestynein suomalaisurheilija ampumahiihdon maailmancupissa.

Tero Seppälä hakee vauhtia kauteen maajoukkueen ulkopuolelta.

Ampumahiihtoliitto julkisti maanantaina A-maajoukkueryhmänsä tulevalle harjoituskaudelle, mutta Suomen viime vuosien kärkimenijän Tero Seppälän nimi loisti listalla poissaolollaan.

Maajoukkueryhmään nimettiin naisista Erika Jänkä, Venla Lehtonen ja Suvi Minkkinen sekä miehistä Tuomas Harjula, Arttu Heikkinen, Olli Hiidensalo, Otto Invenius ja Jaakko Ranta.

Heikkinen, 19, voitti viime vuonna alle 19-vuotiaiden MM-kultaa normaalimatkalla.

Yle uutisoi jo viime viikolla Seppälän maajoukkuesivuutuksesta.

Kontiolahdella venäläisvalmentajansa Anatoli Hovantsevin kanssa harjoitteleva Seppälä ei kuitenkaan ole ulkona tulevan kauden maailmancupin koitoksista.

” Häneltä edellytetään katsastuskisoiksi sovittavissa tapahtumissa loppuvuodesta sellaisia näyttöjä, että Erik (Kulstad, maajoukkueen päävalmentaja) valitsee hänet maailmancupin kokoonpanoon. Tero ja Erik eivät ole keskenään konfliktitilanteessa, vaan ovat puhuneet tämän asian yhteisymmärryksessä”, Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki sanoi Ylelle.

Seppälä on ollut Suomen menestynein ampumahiihtäjä sen jälkeen kun Kaisa Mäkäräinen lopetti uransa.

Seppälän toistaiseksi parhaat sijoitukset maailmancupista ovat kaudelta 2021–2022, jolloin hän oli viides Östersundin takaa-ajokilpailussa ja Ruhpoldingin pikakisassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat