Alexander Stubb ryöpyttää Rene Faselia: ”Hänen kätensä ovat ukrainalais­veren tahrimat”

Suomen entinen pääministeri ei katso hyvällä Rene Faselin touhuja.

Rene Fasel on tiukasti linjassa Venäjän kanssa.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n entinen puheenjohtaja René Fasel ei ole ollut hyvässä huudossa sen jälkeen, kun hän pysyi vankasti Venäjän suosiossa Ukrainan sodan alkamisen jälkeenkin.

Fasel kohautti jo ennen sodan alkamista kannattamalla avoimesti Venäjää olympiafinaalissa Suomea vastaan. Hän on viimeisen reilun vuoden aikana lähinnä lujittanut sidettään Venäjään ja sen hallitsijaan Vladimir Putiniin.

Fasel sai Venäjän kansalaisuuden alkuvuodesta.

Sveitsiläinen on puheenaihe jälleen MM-kisojen aikaan, vaikka hän ei olekaan enää toivottu vieras MM-areenoille. Maanantaina sanaisen arkkunsa avasi innokas kiekkomies, entinen pääministeri Alexander Stubb.

Stubb on sodan alettua ollut jatkuva ja kärkäs Venäjän ja sen myötäilijöiden kriitikko. Fasel ei saa armoa.

”René Fasel on jääkiekon Gerhard Schröder. Hän saa rahallista hyötyä sotarikolliselta Vladimir Putinilta”, Stubb kirjoitti Twitterissä.

”Fasel on häpeäksi jääkiekolle. Hänet pitäisi sulkea koko lajista. Hänen kätensä ovat ukrainalaisveren tahrimat.”

Schröder on entinen Saksan liittokansleri. Hänen virkakautensa päättyi vuonna 2005.

Schröder tunnettiin läheisistä väleistään Putiniin ja Venäjään jo ennen Ukrainan sodan alkamista, eikä Schröder katkaissut siteitään maahan sodan alkamisen jälkeenkään.

Viimeksi viime viikolla Schröder oli Venäjällä juhlistamassa voitonpäivän paraatia. Hän on toiminut poliitikonuransa jälkeen mm. venäläisyhtiöissä sekä venäläisintressien lobbaajana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat